Mutfaklarınızda her zaman bulunan malzemelerle hazırlayabileceğiniz tarçınlı kurabiye, çay saatlerinizin en lezzetli eşlikçisi olacak. İşte tam ölçüsü ve yapılışı!

Çay saatlerinizi şenlendirecek kıtır kıtır, ağızda dağılan tarçınlı kurabiye tarifi burada! Küçük büyük herkesin seveceği bu lezzetli kurabiyeyi deneyin.

Her lokmada tarçının büyüleyici aromasıyla kıtır kıtır tarçınlı kurabiyeler hazırlamaya ne dersiniz? İşte pratik ve lezzetli tarçınlı kurabiye tarifi.

TARÇINLI KURABİYE TARİFİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

> 1/2 çay bardağı sıvı yağ

> 2 yemek kaşığı pudra şekeri

> 1 adet yumurta

> 150 gram oda sıcaklığında tereyağı

> 1,5 - 2 su bardağı un

Üzeri için:

> 3 yemek kaşığı pudra şekeri

> 1 tatlı kaşığı tarçın

> 1 paket vanilya

TARÇINLI KURABİYE TARİFİ

YAPILIŞI

Hamur için gerekli tüm malzemeleri güzelce karıştırıp yoğurun.

Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi

Hazırladığınız ele yapışmayan yumuşak kıvamlı hamurdan küçük misketler alın ve yuvarlayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın.

Önceden alt üst 180 derece ısıtılmış fırında, yaklaşık 8-12 dakika arası pişirin.

Pudra şeker, tarçın ve vanilyayı bir kapta karıştırıp kurabiyelerin üzerine serpiştirin.

Ardından servis edin.

Afiyet olsun.

TARÇINLI KURABİYE PÜF NOKTALARI

> Tereyağının oda sıcaklığında kullanılmasına dikkat edin.

> Ununu da azar azar ilave edin. Ele yapışmayan yumuşacık kıvamlı bir hamur olmalı.

> Dilerseniz hamurunuzu streç filmle sarıp 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra da şekil vererek pişirebilirsiniz. Daha da lezzetli olacaklardır.

> Tarçınlı karışımı üzerine serperken kurabiyelerin ılık olmasına özen gösterin.

Bu kıtır kıtır tarçınlı kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi daha özel hale getirin. Basit malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem lezzetiyle hem de kıtırlığıyla sizi ve misafirlerinizi memnun edecek. Tarçının sıcak ve davetkar aromasıyla mutfaklarınızı tatlı bir kokuya büründürün. Çayınızı demlerken bu kurabiyeleri pişirin ve her ısırıkta keyfini çıkarın. Afiyet olsun!