Pratik ve lezzetli bir atıştırmalık mı arıyorsunuz? Çörek otlu mini kurabiye, hem kolay yapılışı hem de eşsiz lezzetiyle mutfaklarınızın vazgeçilmezi olacak.

Klasik kurabiye tariflerinden sıkıldıysanız, çörek otlu mini kurabiyenin eşsiz lezzetini deneyin. Bu tarif ile çay saatlerinizi tatlandırın ve her lokmada keyfini çıkarın.

Çörek otlu mini kurabiye tarifi, çay saatlerinizi renklendirmek için ideal. Bayatlamayan, daima taze kalabilen bu eşsiz lezzeti kolayca hazırlayın ve lokma lokma keyfini çıkarın.

ÇÖREK OTLU MİNİ KURABİYE MALZEMELERİ NELER?

100 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 çay bardağı çörek otu
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un

ÇÖREK OTLU MİNİ KURABİYE NASIL YAPILIR?

Tereyağı, yumurta beyazı, sıvı yağ, şeker, tuz ve sirkeyi derin bir kaba alın.

Kaptaki malzemeleri iyice karıştırın.

Tek yufkadan Çıtır çıtır Tava Böreği tarifi: Hem kolay hem çok lezzetli Tek yufkadan Çıtır çıtır Tava Böreği tarifi: Hem kolay hem çok lezzetli

Ardından kabartma tozunu ilave edin ve iyice yoğurun.

Çörek otunu ekleyip bir tur daha yoğurun.

Hamuru minik minik misket büyüklüğünde olacak şekilde yuvarlayın.

Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Sonrasında üzerini yumurta sarısıyla kaplayın.

180 derecelik fırında 25 dakika pişirin

Afiyet baş şeker olsun.

ÇÖREK OTLU MİNİ KURABİYENİN YANINDA NE GİDER?

Çörek otlu mini kurabiye çay saatlerinde servis edilebilir. Çay, kahve ile tüketebileceğiniz bu kurabiyenin yanına isterseniz çikolata, muz veya kivi de ekleyebilirsiniz.

Çörek otlu mini kurabiye tarifi, çay saatlerinizi renklendirecek eşsiz bir lezzet sunuyor. Bayatlamayan bu kurabiye tarifi, pratik yapılışı ve lezzetli sonucuyla mutfaklarınıza yeni bir tat katıyor. Kolay malzemeler ve basit adımlarla hazırlayabileceğiniz bu kurabiyeler, aileniz ve misafirleriniz için harika bir seçenek olacak. Çörek otlu mini kurabiyelerinizi çay veya kahve ile tüketebilir, yanına isterseniz çikolata, muz veya kivi de ekleyebilirsiniz. Şimdi bu tarifi deneyin ve lezzetli anların keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi