Evde irmik helvası yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece dört malzeme ile bu geleneksel Türk tatlısını yapabilirsiniz. İşte tereyağı, irmik, süt ve şekerle hazırlayabileceğiniz irmik helvasının püf noktaları ve servis önerileri.

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

İrmik helvası, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Evde hızla ve kolayca bu lezzeti yapmak için gereken her şey bu yazıda! En doğru ve pratik tariflerle irmik helvası yapımının keyfini çıkarın.

Az malzemeyle evde irmik helvası yapmanın tüm sırlarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Tereyağı, irmik, süt ve şekerle hazırlanan bu basit ama etkileyici tatlı, sofralarınıza tatlı bir dokunuş katacak.

İRMİK HELVASI TARİFİ:

MALZEMELER

2 su bardağı irmik
2 su bardağı süt 
1.5 su bardağı şeker
4 kaşık tereyağı

YAPILIŞI

Tereyağını tencereye alarak eritin. 

İçine irmikleri koyalım ve kavurmaya başlayın.

İrmiklerin rengi değişene kadar kavurmaya devam edin. 

Tereyağı ile tamamen kavrulan irmiklerin üzerine sütü yavaş yavaş dökün ve sütü dökerken bir yandan da hızlıca karıştırın. 

İrmikler sütü çekene kadar karıştırmaya devam edin. 

İçine son olarak şekeri ekleyin. Hızlıca karıştırmaya devam edin. 

Bu aşamadan sonra helvayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 

İsteğe göre dondurma ile servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...