Domates ve acı biberin eşsiz birleşimi, bu turşu tarifiyle sofralarınızı renklendirecek. Yemeklerin yanında ekmek banarak veya doğrudan tüketerek, doyurucu bir atıştırmalık elde edebilirsiniz.

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Ev yapımı domatesli acı biber turşusu ile yemeklerinize eşlik edecek harika bir lezzet yaratın. Malzemeleri ve yapılışı çok basit olan bu turşu, her damak tadına hitap ediyor.

Sağlığınız için harika bir seçim olan domatesli acı biber turşusu, lezzetiyle de sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Bu tarif ile yemeklerinizin yanında ekmek banarak veya ana yemek olarak sunabilirsiniz.

Domatesli Acı Biber Turşusu Tarifi

Malzemeler

4 kg domates
2 kg acı biber
1 büyük baş sarımsak
2 çorba kaşığı kaya tuzu
1 çorba kaşığı şeker
1 buçuk su bardağı sirke
1 buçuk su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon tuzu

Domatesli Acı Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle biber ve domatesleri yıkıyoruz.
Biberleri ince ince doğruyoruz .
Domatesleri kabuklarını soymadan 4 e bölüp robottan geçiriyoruz .
Domatesleri geniş bir tencereye alıyoruz, içine zeytinyağımızı, tuzumuzu da katıp yarım saat kaynatıyoruz .
Biberleri ve sarımsakları ilave ediyoruz .
Sırasıyla sirke, şekeri de ekleyip 15 dk daha kaynatalım en son limon tuzunu ekleyip 5 dk daha kaynatalım.
Ocağı kapatıp sıcak sıcak kavanozlarımıza dolduruyoruz.
Kavanoz kapaklarımızı mutlaka sıcak suda kaynatıp öyle kapatıyoruz ,ters çevirip soğuyana kadar bekletiyoruz .
Karanlık serin bir yerde muhafaza ediyoruz afiyet olsun.