Evde üzümlü pilav yapmak hiç bu kadar lezzetli olmamıştı! İşte adım adım, farklı ve lezzetli bir üzümlü pilav tarifi. Misafirleriniz bu tarife bayılacak.

Üzümlü pilav, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Bu tarif ile farklı ve lezzetli bir yemek deneyimi sunun. İşte üzümlü pilavın sırları!

Lezzetli bir üzümlü pilav yapmanın püf noktalarını öğrenmeye hazır mısınız? Bu tarif ile sofralarınızı süsleyecek, farklı bir pilav yaratabilirsiniz.

ÜZMELİ PİLAV TARİFİ

MALZEMELER

Bu kek kabına sığmıyor! Süt yerine bu malzemeyi kullanarak harikalar yaratın Bu kek kabına sığmıyor! Süt yerine bu malzemeyi kullanarak harikalar yaratın

Pilav için
2 su bardağı Gönen baldo pirinç
50 gr tereyağı
3 su bardağı su
Tuz

Üzeri için

1 su bardağı nohut
1.5 su bardağı kuru üzüm
125 gr orta yağlı koyun kıyması
1 su bardağı pekmez
Tuz

TARİF

Nohudu 1 gece önceden suda bekletin. Nohut üzerini geçecek kadar su ilave ederek nohutlar pişinceye kadar haşlayın. Kıymayı tencereye alıp kavurun. Yıkayıp ayıkladığınız üzümleri ilave edin. Pekmezi ekleyip birkaç dakika kaynatıp ocaktan alın. Pirinci bol suyla yıkayıp ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin ve suyunu süzün. Tereyağını tencerede eritin. Pirinçleri ilave edip 5 dakika kavurun. Su ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatarak suyunu çekinceye kadar pişirin. 20 dakika demlendirin. Pilavı servis tabağına alın. Üzerine pekmezli nohutlu karışımı ilave edip sıcak servis yapın.

İşte, lezzetli ve farklı bir üzümlü pilav yapmanın tüm sırları! Bu tarifi kullanarak, misafirlerinize ve ailenize unutulmaz bir yemek deneyimi sunabilirsiniz. Pratik ve lezzetli bu yemeği yapmanın keyfini çıkarın. Afiyet olsun!