Baklava lezzetinde kıyır kıyır ay tatlısı ile sofralarınızı şenlendirin! Hem pratik hem de muazzam lezzetli bu tarifi kaçırmayın.

Eşsiz lezzetiyle ay tatlısı tarifi! Bu kolay ve şık tatlı, özel günlerinizde sofralarınızı taçlandıracak.

Kıyır Kıyır Baklava Lezzetinde Ay Tatlısı Tarifi

Malzemeler

Şerbeti için;

4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
5 damla limon suyu

Hamuru için;

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

1 adet yumurta
250 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz veya fındık

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı
Süslemek için;

Toz fıstık

Kıyır Kıyır Baklava Lezzetinde Ay Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Şerbeti için; su ve şeker ocakta kaynatılıp limon eklenip orta ateşte 20 dk daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Hamuru için; un ve ceviz dışındaki tüm malzemeler yoğurma kabına alınıp elle karıştırılıp kontrollü un eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilip, son olarak ceviz de eklenip tekrar yoğurulur.
Hamur 3 eşit bezelere bölünüp, her bir bezeler önce silindir şekli verilip daha sonra elimizle üzerinden hafifçe bastırarak bardakla ay şekli verilip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilip, üzerine yumurta sarısı sürülür.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrollü kızarana kadar pişirilir.
İlk sıcağı çıkan tatlıya soğuk şerbet dökülüp şerbeti çekince toz fıstık veya hindistan ceviziyle süsleyip servis edebilirsiniz.