Kavala kurabiyesi, adını aldığı Yunan şehrinden çok daha fazlasını sofralarınıza taşıyor. İçerisindeki yoğun badem aroması ve üzerindeki pudra şekeri ile bu kurabiye, tatlı krizlerinizin yeni kurtarıcısı olacak. İşte, kolay yapılışı...

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Misafirlerinize farklı ve unutulmaz bir lezzet sunmak istiyorsanız, Kavala kurabiyesi ideal bir seçim. Yunanistan'ın meşhur tatlısını evinizde denemeye hazır olun. İşte, evde yapabileceğiniz Kavala kurabiyesi tarifi...

Klasik tatlı tariflerinden sıkıldıysanız, Kavala kurabiyesi ile mutfakta yeni bir sayfa açın. Bu kurabiye, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle herkesi etkileyecek. Yapım aşamaları ve püf noktaları ile işte karşınızda Kavala kurabiyesi!

KAVALA KURABİYESİ

MALZEMELER:

200 gram toz badem

150 gram tereyağı

100 gram pudra şekeri

1 tatlı kaşığı buğday nişastası

2 adet yumurta

1 paket şekerli vanilin

1 çay kaşığı kabartma tozu

100 gram kırılmış badem

Aldığı kadar un (Yaklaşık 2 su bardağı)

YAPILIŞI:

Unun yarısını ve küçük parçalar halinde kıydığınız bademleri geniş bir tavaya alın. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak orta ateşte un hafif bir renk alana kadar kavurun.

Kavrulan un ve badem karışımını pişirmeyi durdurmak için ocaktan aldıktan sonra karıştırma kabına aktarın. Daha sonra karıştırma kabınızın içine oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını, pudra şekerini, kalan unu, kabartma tozunu ve şekerli vanilini ekleyin.

Yoğurduğunuz hamuru bir merdane yardımıyla yaklaşık 1,5 santimetre kalınlığında açın. Ay şeklindeki çelik kurabiye kalıbıyla hamura şekil verin.

Çay bardağının ağzıyla da bu şekli verebilirsiniz. Hazırladığınız kurabiyeleri, tabanını yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

Kurabiyelerinizi önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif bir renk alana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri, oda sıcaklığında soğuttuktan sonra geniş bir tabağa aldığınız pudra şekerine buladıktan sonra servis edebilirsiniz.

Kavala kurabiyesi, çay saatlerinizde ve özel anlarınızda sunabileceğiniz benzersiz bir lezzet sunar. Adını Yunanistan'ın Kavala şehrinden almasına rağmen Türkiye'de de sevilerek tüketilen bu tatlı, kolay hazırlanışı ile de bilinir. Bu özel tarifi deneyerek misafirlerinizi etkileyebilir, onlara unutulmaz lezzet anları yaşatabilirsiniz. Pudra şekeri ve bademli bu muhteşem lezzeti denemek için daha ne bekliyorsunuz? Şimdi mutfakta bu harika kurabiyeyi yapma zamanı!