Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi

Evinizde dışı kıyır içi yumuşacık, adeta anne eli değmiş gibi nefis kurabiyeler yapmaya ne dersiniz? İşte adım adım anne kurabiyesi tarifi ve püf noktaları...

Anne kurabiyesi, hem göze hem damağa hitap eden, her ısırıkta sizi çocukluğunuza götürecek bir lezzet. Bu kolay ve lezzetli tarifle, anne kurabiyesi yapmanın keyfini çıkarın.

Mis gibi yoğurt, şeker ve unun birleşimiyle, evde kolayca yapabileceğiniz anne kurabiyesi için mutfak sırlarına hazır olun. İşte, dışı kıyır içi yumuşacık kurabiyenin tarifi...

Anne Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

1,5 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karbonat
4-5 su bardağı un

Üzerine;

1 yumurtanın sarısı
Şeker

Anne Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Bütün malzemeler eklenir ve homojen olana kadar yoğurulur. Ele yapışmayan cıvıklıkta olması önemlidir.
Cevizden büyük şekilde yuvarlayıp tepsiye dizilir. Boyutu tercih meselesi

Üzerine yumurta sarısı sürüp şekeri de serpiştirince işlem tamam.

150 derece de fırında 25-30 dakika içi çeke çeke pişirilir. 

Anne kurabiyesi tarifiyle, evinizde çocukluğunuzun tatlarına dönüş yapın. Bu tarif, dışı kıyır içi yumuşacık kurabiyelerle dolu bir tabağı garantiliyor. Her ısırıkta, yıllar öncesine, annenizin mutfağına götürecek bu lezzet, aile toplantılarınızın ve özel anlarınızın vazgeçilmezi olacak. Şimdi ellerinizi yuvarlamaya başlayın ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Mutlu pişirme anları dileriz!