Yumuşacık anne poğaçası yapımı, evdeki herkesi mutfağa çekecek bir tariftir. Bu rehber, mayanın nasıl kullanılacağından, poğaçanın nasıl şekillendirileceğine kadar her adımı ayrıntılı bir şekilde anlatır. Lor peyniri ve maydanoz ile zenginleştirilmiş bu tarif, tadıyla da damağınızda iz bırakacak.

Anne eli değmiş gibi poğaçalar yapmak artık çok kolay! Bu tarif, size adım adım anne poğaçası yapmanın sırlarını gösteriyor. Yumuşacık, kabarık ve lezzetli poğaçalarınızla misafirlerinizi şaşırtmaya hazır olun. Her biri, ev yapımı lezzetin ve sevginin simgesi olacak.

Evde anne yapımı poğaça kokusuyla uyanmak istemez misiniz? İşte size, annelerden öğrenilen ve nesilden nesile aktarılan yumuşacık poğaça tarifi. Bu basit adımlarla, herkesin beğenisini toplayacak poğaçalar yapabilir, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

ANNE POĞAÇASI MALZEMELERİ

3 su bardağı un
250 gram tereyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
200 gram lor peyniri
Maydanoz
Tuz

ANNE POĞAÇASI YAPILIŞI

İlk olarak unu eliyoruz. İçerisine yumurta, yoğurt, tuz, karbonat, yağ ekliyoruz. Biraz gevşek bir hamur elde edeceğiz. 10 dakika kadar bekletiyoruz.
Harcı için maydanozun içerisine peyniri döküyoruz peyniriniz yağsız ise tuz, karabiber, zeytinyağı, tereyağı ekleyebilirsiniz.
Dinlenen hamuru soğuk bir tezgahın üzerine alıp yoğuruyoruz. Yuvarlak bir kalıp ile hamurdan bir parça alıyoruz. İçerisine peynir harcından yerleştirip kenarlarını güzelce kapatıyoruz. Bu ölçüden yaklaşık 30 adet poğaça çıkartabilirsiniz.
Pişirmeden önce üzerilerine yumurta sarısı sürüyoruz ve susam serpiyoruz. 175 dereceye önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz. Biraz soğuduktan sonra yiyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

ANNE POĞAÇASI PÜF NOKTALARI

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

Unun miktarı yumurtanın büyüklüğüne ve küçüklüğüne göre ya da yoğurdun sulu olup olmamasına göre değişebilir. Gevşek bir hamur olacağı için miktarını buna göre ayarlayabilirsiniz.
Dolaptan çıkan ürünlerin mutlaka oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.