Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi

Ani misafirler için pratik ve lezzetli bir çözüm arıyorsanız, mozaik pasta tam size göre! Pişirme gerektirmeyen bu pasta, kolay malzemelerle kısa sürede hazırlanabilir ve herkesin beğenisini kazanır. İşte kolay mozaik pasta tarifimiz!

Çocukluk anılarınızı canlandıracak, herkesin bayıldığı mozaik pasta tarifi burada! Hem çocuklar hem de yetişkinler için ideal bu tatlı, pötibör bisküvi ve kakao ile hazırlanıyor ve pişirmeye gerek kalmadan sofranızda yerini alıyor. İşte tarifin detayları!

Mozaik Pasta Malzemeleri

7 yemek kaşığı tereyağı (80 gram kadar)
1 su bardağı süt (200 ml)
4 yemek kaşığı pudra şekeri (yerine 3 yemek kaşığı toz şeker de kullanabilirsiniz.)
3 yemek kaşığı kakao
2 paket sade pötibör bisküvi

Üzeri için:

½ su bardağı Hindistan cevizi tozu

Mozaik Pasta Nasıl Yapılır?

Mozaik pasta yapılışı için uygun bir tencere alalım.
7 yemek kaşığı tereyağını güzelce eritelim. Tereyağını yakmamaya özen gösterelim.
Karıştırma kabı alalım ve içerisine pudra şekeri veya 3 yemek kaşığı toz şekeri koyalım.
Pudra şekerinin üzerine eritilen tereyağını koyalım. Ardından 1 su bardağı yani 200 ml kadar sütü ekleyelim.
Tüm malzemeleri karıştırma kabında çırpalım.
2 paket pötibör bisküviyi güzelce karışımın içerisine kıralım. Çok büyük ve çok küçük parçalar haline getirmemeye özen gösterelim.
Bisküvileri de kırdıktan sonra spatula yardımı ile tüm malzemelerimizi güzelce karıştıralım. Bisküvilerin kakaolu harca iyice bulanmasına önem gösterelim.
Servis edilecek kabın içerisini streç film ile kaplamamız gerekiyor. Eğer kaplama yapmaz isek pasta harcı yapışır ve kap içerisinden kolaylıkla çıkmaz. Burada baton borcam kalıbı ya da kek kalıbı kullanabilirsiniz. Eğer bunlar yoksa herhangi bir kalıp da kullanıma uygun olacaktır.
Tüm harcımızı kalıba dökelim.
Döktüğümüz harcın üzerini spatula yardımı ile düzleyelim.
Kalıbın kenarlarında kalan streç film ile pastanın açık kalan yerlerini de güzelce saralım.
Buzdolabınızda bulunan dondurucu bölmesinde yaklaşık 4 saat kadar donmasını bekleyelim.
Servis edeceğiniz zaman streç filmden çıkarıp dilimleyerek servise hazır hale getirebilirsiniz.
Dilerseniz servis esnasında üzerine Hindistan cevizi tozu serpebilirsiniz.
Mozaik pastanız hazır.
Afiyet olsun!

İster çocuk olun, ister yetişkin, mozaik pasta her zaman gönlümüzde özel bir yere sahiptir. Bu tarif, sadece pratik ve lezzetli olmakla kalmıyor, aynı zamanda ani misafirler için de kurtarıcı bir seçenek oluyor. Pötibör bisküvi ve kakao ile hazırlanan bu kolay tatlı, her zaman beğeni toplayacak ve anılarınızı tazeleyecek. Mozaik pastayı deneyin ve bu klasik lezzetin keyfini çıkarın!