Tatlı severler için vazgeçilmez bir lezzet olan kalburabastı, yapımı oldukça kolay ve pratik bir tatlıdır. Ceviz içi ve şerbetin mükemmel uyumu ile sofralarınıza lezzet katacak bu tarifle misafirlerinizi şaşırtmaya hazır olun.

Kalburabastı tarifi, evde yapabileceğiniz en özel ve lezzetli tatlılardan biridir. Şerbetli tatlılar arasında ayrı bir yeri olan kalburabastıyı, pratik tarifimizle kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte, kıyır kıyır bir kalburabastı yapmanın püf noktaları!

Bayramların ve özel günlerin vazgeçilmez tatlısı kalburabastı, bu tarifle daha da lezzetli hale geliyor. Kıyır kıyır dokusu ve cevizli iç harcı ile tadına doyum olmayan kalburabastıyı, adım adım anlatılan tarifimizle kolayca hazırlayabilirsiniz.

MALZEMELER

120 gram oda sıcaklığında tereyağı (8 yemek kaşığı)
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
4 su bardağı un
1 çay bardağı irmik
1 tatlı kaşığı karbonat
3-4 damla limon
1 adet yumurta

Şerbeti için:

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

İçi için:

120 gram ceviz içi

Servisi için:

2 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

TARİF

Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu karıştırarak kaynamaya bırakın, kaynadıktan sonra limon suyu sıkarak kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatmaya devam edin. Ardından ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Tatlı için, un hariç bütün malzemeleri bir araya getirin ve güzelce karıştırın.
Karbonatın üzerine limonu sıkın ve köpürmesini sağlayın.
Azar azar unu ilave edin. Kıvamına göre 3,5-4 su bardağı kadar alacaktır.
Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.
Cevizden biraz daha büyük olacak şekilde parçalar koparın ve yuvarlayın. İsterseniz süzgeçte ya da kullandığımız gibi bir kesme aparatının üzerine bastırarak şekil almasını sağlayın.
Cevizi ortasına koyarak nazikçe birleştirin.
Fırın tepsinize dizin, önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar 25- 30 dakika pişirin.
Fırından çıkınca sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbeti iyice çekince servis edin.

Kalburabastı tarifi ile sofralarınıza hem lezzet hem de görsel şölen katabilirsiniz. Kolay ve pratik adımlarla hazırlanan bu tatlı, özellikle özel günler ve misafir davetlerinde büyük beğeni toplayacak. Tarifimizi deneyerek sevdiklerinize bu eşsiz lezzeti sunmanın mutluluğunu yaşayabilirsiniz. Afiyet olsun!