Evde hızlıca hazırlayabileceğiniz anne keki, özel günlerinizin yıldızı olacak. Hem lezzetli hem de kolay bu tarifle, günlerinizi tatlandırın.

Anne keki yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Basit malzemelerle ve pratik adımlarla, mükemmel bir kek yapabilirsiniz.

Kahvaltılarınızı ve özel anlarınızı tatlandıracak anne keki tarifi, hem göze hem damağa hitap ediyor. Bu kolay tarifle herkesi mutfak sanatlarınızla etkileyin.

MALZEMELER

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Üzeri için susam veya fındık içi

TARİF

İl olarak yumurta ve şekeri bir kaba alarak yumurta beyazlaşıp köpük köpük olana kadar mikser yardımı ile iyice çırpalım.
Daha sonra karışıma süt, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam edelim.
Un, vanilya, kabartma tozu ve karbonatı da ilave ederek tekrardan çırpalım.
Tepsimizi yağlayalım ve kek harcımızı içerine boşaltarak spatula ya da tahta kaşık yardımı ile üzerini düzeltelim.
Tepsimizi bir kaç kez tezgaha vuralım ve hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayalım.
Kekimizin üzerine bolca susam serpelim. Bu aşamada dilerseniz fındık içi de serpebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirelim.
Pişen keki ilk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Anne keki tarifi ile evde kolayca mükemmel bir kek yapabilirsiniz. Bu tarif sayesinde, kahvaltılarınızda ve özel günlerinizde beğeniyle tüketilecek. Deneyin ve bu benzersiz lezzetin keyfini çıkarın. Şimdiden afiyet olsun!