Evde hızlıca hazırlayabileceğiniz sarımsaklı ekmek, akşam yemeklerinizin yıldızı olacak. Hem lezzetli hem de kolay bu tarifle, akşamlarınızı tatlandırın.

Sarımsaklı ekmek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Basit malzemelerle ve pratik adımlarla, mükemmel bir ekmek yapabilirsiniz.

Akşam yemeklerinizi sarımsaklı ekmek tarifi ile taçlandırın. Kolay ve pratik adımlarla mükemmel bir ekmek yapın.

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

MALZEMELER

1 baget ekmek

Sürmek için:

2 yemek kaşığı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Üstü için:

2 su bardağı rendelenmiş kaşar
4-5 diş sarımsak
1 avuç maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çimdik tuz
Karabiber, kekik ve biberiye

TARİF

Baget ekmeğini ortadan ikiye ayırın sonra tekrar yarıya kesin.
Zeytinyağı ve sütü karıştırın. Bir fırça yardımıyla ekmeklerin hamur olan taraflarına sürme işlemi gerçekleştirin.
Bir kaba tuz ve karabiberi alıp içine sarımsakları rendeleyip koyun. Ardından zeytinyağını ekleyin.
Maydanozları da ince ince kayıp üzerine koyun.
Arzu ettiğiniz kadarıyla biberiye ve kekik ekleyin. Ardından kaşar peynirini koyun.
Bu karışımı ekmek dilimlerinin üzerine ekleyin.
Ekmekleri fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 12 dakika kadar pişirin.
Daha sonra servis edin.

Sarımsaklı ekmek tarifi ile evde kolayca mükemmel bir ekmek yapabilirsiniz. Bu tarif sayesinde, her öğününüze lezzetli bir dokunuş katın. Deneyin ve bu benzersiz lezzetin keyfini çıkarın. Şimdiden afiyet olsun!