Tavuk suyu çorbası, hem bağışıklık sisteminizi güçlendirir, hem de sizi içten ısıtır. Protein değeri yüksek olan bu çorba, özellikle kış aylarında vazgeçilmez. İşte malzemeleri ve yapılışıyla tam bir şifa kaynağı olan bu çorbanın tarifi.

Ev yapımı tavuk suyu çorbasıyla, soğuk günlerde kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Bu basit ve lezzetli tarifle, sevdiklerinize sıcak bir kucaklama sunun. İşte sizin için hazırladığımız malzeme listesi ve tarif.

Kış aylarının en sevilen lezzetlerinden biri olan tavuk suyu çorbası, hem doyurucu hem de sağlık dolu. İşte, bu lezzetli ve besleyici çorbayı evde nasıl yapabileceğinize dair kolay bir rehber.

MALZEMELER

1 tam büyük derili tavuk but (Farklı bir tavuk da olabilir)
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Pul biber
3 avuç tel şehriye
2-3 dal maydanoz

5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor 5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor

Terbiye için:

Yarım limon suyu
1 yumurta sarısı

TARİF

Tavuğu haşlayıp başka bir kaba suyunu süzelim.
Tencerede tereyağı ve sıvı yağı eritip unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Sonra tavuk suyunu ve 1 bardak kadar kaynar su ekleyelim.
Kaynayınca tel şehriyeleri ekleyelim.
Başka bir yerde bir yumurta sarısı ve yarım limon suyu ile terbiye hazırlayalım.
Terbiyeyi bir elle karıştırarak içine sıcak çorbadan alıp hemen karıştıralım terbiye iyice karışana kadar bu işlemi yapalım sonra çorbayı karıştıra karıştıra tencereye dökelim ve sürekli karıştıralım ki kesilmesin.
Daha sonra pul biber, karabiber ,tuz ve biraz maydanoz ekleyip 5 dakika daha kaynatıp altını kapayalım.

Bu lezzetli ve şifalı tavuk suyu çorbası tarifi ile kış aylarında hem midenizi hem de ruhunuzu ısıtın. Kolay hazırlanan bu çorba, hem sağlık deposu hem de aileniz için lezzetli bir seçenek sunuyor. Afiyet olsun!