Kurabiye kokuları evinizi saracak, her ısırıkta anne şefkati hissedeceksiniz. Anne kurabiyesi tarifi, basit malzemelerle evde lezzetli anlar yaratmanız için burada.

Mutfakta geçireceğiniz zamanı değerli kılan tariflerden biri olan anne kurabiyesi, ev yapımı tatların en güzeli. Bu tarif, herkesin yapabileceği kadar kolay, tadıyla ise eşsiz.

Mis gibi yoğurt kokusu, yumuşacık dokusuyla anne kurabiyesi, evinizi tatlı bir sıcaklıkla dolduracak. Bu özel tarif, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz değerli anılara dönüşecek.

Anne Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

1,5 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karbonat
4-5 su bardağı un

Üzerine;

1 yumurtanın sarısı
Şeker

Anne Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Bütün malzemeler eklenir ve homojen olana kadar yoğurulur. Ele yapışmayan cıvıklıkta olması önemlidir.
Cevizden büyük şekilde yuvarlayıp tepsiye dizilir. Boyutu tercih meselesi

Üzerine yumurta sarısı sürüp şekeri de serpiştirince işlem tamam.

150 derece de fırında 25-30 dakika içi çeke çeke pişirilir. 

Anne kurabiyesi tarifiyle, mutfakta geçirdiğiniz zaman sizlere ve sevdiklerinize keyifli anlar yaşatacak. Yumuşacık dokusu ve sıcak lezzetiyle, bu özel kurabiyeler misafirlerinizin de favorisi olacak. Tarifimizi adım adım takip ederek, siz de bu eşsiz lezzeti evinizde kolayca yapabilirsiniz. Mutfağınızda yaratıcılığınızı konuşturun ve bu lezzetli anları sevdiklerinizle paylaşın. Her ısırıkta, sıcacık bir anne kucaklamasını hissedin. Afiyet olsun!