Ev yapımı kurabiyelerin sıcacık dokunuşunu sofralarınıza taşımaya ne dersiniz? İrmikli kurabiye, hem kolay yapımı hem de enfes tadıyla, herkesin favorisi olmaya aday.

Kurabiye yapmayı seviyor ama yeni tarifler arıyorsanız, irmikli kurabiye tam size göre. Bu tarif ile çay saatlerinizi lezzetli bir serüvene çevirebilirsiniz.

İrmikli kurabiye, mis kokusu ve ağızda bıraktığı enfes tat ile mutfakta yeni bir başlangıç yapmak isteyenler için ideal. Bu tarif, kurabiye yapmanın ne kadar eğlenceli ve kolay olduğunu gösterecek.

İRMİKLİ KURABİYE TARİFİ

MALZEMELER

9 yemek kaşığı tereyağı
1/4 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı toz şeker
1 tane yumurta
Yarım su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket  şekerli vanilin

Üzeri İçin:

1 kase irmik

İRMİKLİ KURABİYE NASIL YAPILIR?

1) Sıvı yağ, yumurta, toz şeker ve tereyağını derin bir kaba alın. Malzemeleri tamamen karışana kadar çırpın. Tereyağının oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

2) Çırptığınız malzemelerin içine irmik, şekerli vanilin, kabartma tozu ve unu ilave edin. 

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

3) Homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Ardından ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.

4) Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinizde yuvarlayın. Kurabiyelerin üst kısmını irmiğe bulayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.

5) Kurabiyeleri önceden ısıttığınız 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.

İrmikli kurabiye tarifi ile mutfakta geçireceğiniz zaman, size ve sevdiklerinize keyifli anlar yaşatacak. Bu lezzetli ve pratik tarif, çay saatlerinizi zenginleştirecek, misafirlerinizden tam not almanızı sağlayacak. Adım adım tarifimizi takip ederek, siz de bu eşsiz lezzeti evinizde kolayca yapabilirsiniz. Mutlu ve lezzetli pişirmeler dileriz!