Nişastalı un kurabiyesi tarifi ile çay saatlerinize lezzet katın! Bu kurabiyeler hem çok hafif hem de çok lezzetli. Üstelik yapması da çok kolay. İşte size adım adım anlatımı!

Ağızda dağılan kurabiye nasıl yapılır merak ediyorsanız doğru yerdesiniz! Bu tarif ile hem kendinizi hem de sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. Püf noktalarına dikkat edin, bu lezzeti kaçırmayın!

Nişastalı un kurabiyesi yapmanın püf noktalarını öğrenmek isterseniz bu yazıyı okumalısınız! Bu yazıda size nişastalı un kurabiyesinin malzemelerini, yapılışını ve fırın ayarlarını detaylı bir şekilde anlatacağız.

Ağızda dağılan kurabiye tarifi ile çay saatlerine renk katın! Bu kurabiyeler hem çok pratik hem de çok nefis. Sadece 7 malzeme ile hazırlayabileceğiniz bu kurabiyeleri denemek için daha ne bekliyorsunuz?

Ağızda Dağılan Nişastalı Un Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

250 gram tereyağı yada margarin  ( oda sıcaklığında olacak)
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4-5 su bardağı un

Üzeri İçin Gerekli Olan Malzemeler

Pudra şekeri

Nişastalı Un Kurabiyesi Tarifi Nasıl Hazırlanır?

Bu kek kabına sığmıyor! Süt yerine bu malzemeyi kullanarak harikalar yaratın Bu kek kabına sığmıyor! Süt yerine bu malzemeyi kullanarak harikalar yaratın

Büyük derin bir kabın içerisine oda sıcaklığında tereyağımızı ya da tercihe göre margarinimizi alıyoruz.

İçerisine 1 su bardağı pudra şekeri bir su bardağı nişasta ve 1çay bardağı sıvı yağımızı da ilave edip malzemeleri elimizle yoğurmaya başlıyoruz.

1 paket Kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı ekleyip yoğurma işlemine devam ediyoruz.

Son olarak yavaş yavaş kontrollü bir şekilde 4-5 bardak unumuzu ilave ederek yumuşak kulak memesi kıvamında diye bilinen hamurumuzu elde ediyoruz.

Hamurumuz istediğimiz kıvama geldikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz elimizde yuvarlayıp şekil veriyoruz.

Bir fırın tepsisini alıp içerisine yağlı kağıt seriyoruz. Ve şekillendirdiğimiz kurabiyelerimizi tepsimize güzel bir şekilde diziyoruz.

Bu şekilde yaklaşık 30-35 adet kurabiye elde ediyoruz.

Önceden ısıtmış olduğumuz fırınımızda 160 derecede yaklaşık 15-20 dakika dikkatli bir şekilde pişiriyoruz. (Pişerken kurabiyelerinizi kontrol edebilirsiniz. Üzeri pembeleşmeden daha beyazken kapatabilirsiniz. Fırının cinsine ve ayarlarına göre süreler değişebiliyor. Kendi fırınınıza göre süreyi ayarlayabilirsiniz. Çok fazla tutarsanız kurabiyeleriniz taş gibi olabilir.)

Fırından çıkardığımız kurabiyelerimizi bir süre soğumaya bırakıyoruz. Pudra şekerini soğuduktan sonra serpmelisiniz ki sıcak kurabiyenin üzerinde erimesin.

Çayımızda hazırsa artık yanında soğuyan kurabiyelerimizin üzerine hafif pudra şekeri dökerek servis edebiliriz.

Afiyet Olsun...