Kabak musakka, ev yemeklerinize farklı bir tat katmak için harika bir seçenek! Tarifimizi hemen deneyin...
Kabak musakka nasıl yapılır? Adım anlatımıyla kabak musakka tarifi haberimizde. Malzemeleri hazırlayın ve başlayın.
Malzemeler
1 çorba kaşığı margarin
250 g kıyma
1 kg sakız kabağı
2 küçük boy soğan
2 orta boy domates
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
¼ tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı sıcak su
Kabak Musakka Tarifi:
Tencereye yemeklik doğranmış soğanı, kıymayı, margarini koyup kısık ateşte kıyma suyunu salıp çekene kadar 8-10 dakika pişirin.
Kuşbaşı doğranmış domatesleri bu karışıma ilave ettikten sonra karabiberi koyup karıştırın, 5 dakika daha pişirin.
Kabakları halka şeklinde doğrayıp yayvan bir tencereye dizin.
Üzerine, hazırladığınız kıymalı karışımı dökerek yayın.
Sıcak suyu, tencerenin kenarından yavaş yavaş dökün ve kabaklar yumuşayıncaya kadar ağır ateşte 1 saat pişirin.
Üzerine, ince kıyılmış dereotu ve maydanoz serperek sıcak olarak servis yapın.