Kabak musakka, ev yemeklerinize farklı bir tat katmak için harika bir seçenek! Tarifimizi hemen deneyin...

Kabak musakka nasıl yapılır? Adım anlatımıyla kabak musakka tarifi haberimizde. Malzemeleri hazırlayın ve başlayın.

Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır? Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır?

Kabak Musakka Tarifi

Malzemeler

1 çorba kaşığı margarin
250 g kıyma
1 kg sakız kabağı
2 küçük boy soğan
2 orta boy domates
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
¼ tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı sıcak su

Kabak Musakka Tarifi:

Tencereye yemeklik doğranmış soğanı, kıymayı, margarini koyup kısık ateşte kıyma suyunu salıp çekene kadar 8-10 dakika pişirin.

Kuşbaşı doğranmış domatesleri bu karışıma ilave ettikten sonra karabiberi koyup karıştırın, 5 dakika daha pişirin.

Kabakları halka şeklinde doğrayıp yayvan bir tencereye dizin.

Üzerine, hazırladığınız kıymalı karışımı dökerek yayın.

Sıcak suyu, tencerenin kenarından yavaş yavaş dökün ve kabaklar yumuşayıncaya kadar ağır ateşte 1 saat pişirin.

Üzerine, ince kıyılmış dereotu ve maydanoz serperek sıcak olarak servis yapın.