Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi

Tatlı bir lezzet arayışı içindeyseniz, Alman pastası tam size göre. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, adımlarını takip ederek mükemmel sonuçlar almanızı sağlayacak. İşte malzemeler ve yapılışı.

Mutfakta yeni bir şeyler denemeyi sevenler için Alman pastası, hem göze hem damağa hitap eden bir seçenek. Bu tarifle, adeta bir pastane lezzetini evinizde yakalayabilirsiniz. Başlayalım mı?

Lezzetli bir Alman pastası yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Tarifimiz, adım adım sizleri bu lezzetli sonuca ulaştıracak. Hazır mısınız bu tatlı maceraya?

ALMAN PASTASI TARİFİ

MALZEMELER

2 adet yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
3 çay bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
500 ml süt
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

TARİF

Derin bir kapta 2 adet yumurta ile 1,5 çay bardağı şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
Daha sonra kalan malzemeleri yani süt, un, sıvı yağ, kabartma tozunu ekleyerek kekin hamurunu oluşturun.
Hamuru yağlamış olduğunuz tepsiye ya da kalıba dökün.
Keki 160 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Kek piştikten sonra fırından çıkararak soğumaya bırakın ve bu arada kremasını hazırlayın.
Krema için tereyağı ve vanilya hariç yukarıda belirtilen malzemeleri bir tencereye ekleyerek koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Koyulaştıktan sonra tereyağı ve vanilyasını ekleyerek karıştırıp ocaktan alıyoruz.
Krema hazır olduğunda kekinizi ortadan ikiye bölün.
Keklerin arasına tüm kremayı dökün ve eşit olarak yayın.
Kekin üst kısmını kapatın ve en üstüne pudra şekeri serpin.
Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Bu kolay ve lezzetli Alman pastası tarifiyle, evinizde harikalar yaratabilirsiniz. Malzemeleri karıştırıp, fırına vermek ve sonrasında mis gibi pastanızı soğutup servis yapmak, bu kadar kolay. Özel günlerinizde, misafirleriniz için ya da sadece kendinize bir tatlı kaçamak yapmak istediğinizde, bu tarif imdadınıza yetişecek. Afiyet olsun!