Ülkemizin sınırlarını aşan şöhrete sahip Kayseri mantısı, evde de yapabileceğiniz enfes bir lezzet. İç harcının lezzeti ve hamurunun kıvamı ile ön plana çıkan bu tarif, mantı severlere özel.

Kayseri mantısı, hem pratik hem de lezzetli bir yemek arayanlar için idealdir. Bu adım adım rehber ile mantı yapımını öğrenerek, evinizde harikalar yaratabilirsiniz. Her biri el emeği gerektiren bu lezzetli mantıları yapmak, size büyük bir tatmin sağlayacak.

Kayseri'nin geleneksel lezzeti olan mantı, yoğun emek ve ustalık isteyen bir tariftir. Bu rehberde, Kayseri mantısını nasıl yapacağınızı adım adım anlatacağız, böylece siz de bu eşsiz lezzeti evinizde deneyimleyebilirsiniz.

MALZEMELER

1 yumurta
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
Tuz

İç malzeme için:

200 gr kıyma
Karabiber
1 küçük boy soğan
Tuz
Kırmızı pul biber

Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi

Üzeri için:

Sarımsaklı yoğurt
Nane
80 gr tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası

TARİF

Yumurta, su ve tuzu kâsede çırpın. Çırptıktan sonra üzerine un ilave edin ve yoğurun.
Hamurun kıvamı yumuşak olursa azar azar un ekleyin.
Üzerini örtün ve 30 dakika bekletin.
Bu esnada harç için kullanacağınız soğanı rendeleyin ve kıyma ilave edin.
Kıyma için tuz, pul biber ve karabiber ekleyin. Damak tadınıza göre farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz.
Hamuru unlanmış tezgâhta açın ve küçük küçük kareler hâlinde kesin. İçlerini kıyma harcı ile doldurun, bohça şeklinde kapatın.
Bu sırada tencerenin içine su ve tuz ilave ederek kaynatmaya başlayın.
Hazırlanan mantıları kaynayan suda pişirin.
Üzeri için tereyağını eritin, salçayı kavurun. Mantı tenceresine aktarıp 10 dakika daha pişirin.
Servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt, nane ve sumak ekleyebilirsiniz.

Kayseri mantısı, geleneksel Türk mutfağının en özel lezzetlerinden biridir. Ustalık ve sabır gerektiren bu yemek, yapıldığı her sofrada beğeni toplar. Yöresel tatları keşfetmek isteyenler için ideal olan bu tarif ile siz de ailenize ve misafirlerinize unutulmaz bir lezzet sunabilirsiniz. Artık siz de bu lezzetli ve doyurucu mantıyı evinizde deneyimleyerek, herkesi etkileyebilirsiniz. Afiyet olsun!