Sofralarınıza farklı bir tat katmaya ne dersiniz? Nuraniye mezesi ile ev yapımı lezzetlerin kapılarını aralayın. İşte adım adım Nuraniye mezesi yapımı!

Akdeniz’in vazgeçilmez lezzetlerinden Nuraniye mezesi, yemeklerinize eşlik edecek sağlıklı bir alternatif. Bu basit ve etkili tarifle, meze yapımında yeni bir sayfa açın.

Nuraniye mezesi, zeytinyağlı ve yeşilliklerle dolu bu tarif ile mutfakta sağlıklı seçenekler yaratın. İşte malzemeler ve yapılış aşamaları!

MALZEMELER

Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 demet ince kıyılmış taze soğan
4 adet orta boy rendelenmiş kabak
1 çay bardağı pirinç
2 çay bardağı su
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
2-3 diş sarımsak
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
Tuz

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

TARİF

Taze soğanları zeytinyağında kavurun.
Kabakları ilave edip, biraz daha kavurun.
Pirinç ve suyu ekleyin.
Suyunu tamamen çekmesine yakın, maydanoz ve dereotunu ekleyin.
Suyunu çekince, ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Ayrı bir yerde sarımsakları ezip, yoğurda karıştırın.
Kabak harcı iyice soğuyunca, sarımsaklı yoğurdu katıp karıştırın.
Üzerine yağda yakılmış kırmızı toz biberi gezdirip, servis edin.

Nuranîye mezesi, hem sağlık hem de lezzet açısından mükemmel bir seçimdir. Bu tarif, Akdeniz mutfağının en iyi yönlerini sofranıza taşıyacak. Deneyin ve bu benzersiz lezzeti keşfedin!