Evde süt helvası yapmak, geleneksel Türk tatlılarına olan sevginizi bir adım ileri taşıyacaktır. Bu kolay ve lezzetli tarif, herkesin beğenisini toplayacak ve özel günlerinize tat katacak.

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Tatlı severler için mükemmel bir haber: Evde kolayca yapabileceğiniz süt helvası tarifi! Az malzeme ve basit adımlarla, herkesin beğeneceği bu lezzetli tatlıyı hazırlamak çok kolay.

Süt Helvası tarifi

Malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Süt helvası
Yarım su bardağı un
3⁄4 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı süt

SÜT HELVASI NASIL YAPILIR?

Bir tencerede tereyağını eritin ve un ilave edip 2-3 dakika kavurun. Ardından sütü yavaşça ilave edip karıştırın. Toz şekeri de ekleyip kaynatın. Vanilyayı da ilave ettikten sonra karıştırın ve ocaktan alın.

Karışımı güveç kaplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin. Afiyet olsun...

Bu süt helvası tarifiyle, geleneksel Türk tatlılarını evinizde canlandırabilir ve ailenize, dostlarınıza unutulmaz lezzetler sunabilirsiniz. Hem kolay hem de lezzetli olan bu tarif, özel günlerinizde veya hafta sonu keyiflerinizde size eşlik edecek mükemmel bir seçenek olacak. Şimdi mutfakta yerinizi alın ve bu harika tarifi deneyin!