Çayın yanına enfes bir lezzet arayanlar için mükemmel bir tarifimiz var: Tahinli kurabiye. Ceviz ve tahinin muhteşem uyumuyla ortaya çıkan bu lezzet, hem çay saatlerinize hem de özel anlarınıza tat katacak. Hazırlanışı da oldukça pratik!

Geleneksel tatları modern dokunuşlarla buluşturan tahinli kurabiye tarifimiz, çay saatlerinizi şölene dönüştürecek. Evinizde kolayca yapabileceğiniz bu lezzetli kurabiyeler, misafirlerinizi de etkileyecek. İşte detaylar!

Tahin ve cevizin lezzetli buluşmasıyla hazırlanan tahinli kurabiye, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Yapımı oldukça kolay olan bu tarifle, evde profesyonel bir lezzet yaratabilirsiniz. Hadi, birlikte yapalım!

MALZEMELER

1 bardak tahin
Yarım bardak yağ
1 bardak pudra şekeri
1 bardak ceviz içi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 bardak un

Üzerine:

20 adet ceviz içi

TARİF

Yağ ve pudra şekerini derin bir kapta karıştırın.
Üzerine kabartma tozu, ceviz içleri ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Unu yavaşça ekleyin ve hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle şekillendirerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine cevizleri yerleştirin.
Sıcak fırında 170 derecede 20 dakika pişirin.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Tahinli kurabiye tarifiyle çay saatlerinizi daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Bu pratik ve nefis tarif, hem kolay yapımı hem de unutulmaz tadıyla favoriniz olacak. Sevdiklerinizle paylaşacağınız bu lezzetle, keyifli anlar geçirmenizi diliyoruz. Şimdiden afiyet olsun!