Selanik tatlısı, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Bu tarifle, evde kolayca ve hızlı bir şekilde Selanik tatlısı yapabilirsiniz. Herkesin beğeneceği bu lezzeti kaçırmayın!

Misafirlerinize sunabileceğiniz şık ve leziz bir tatlı arıyorsanız, Selanik tatlısı tam size göre. Bu basit tarif ile evde hızlıca hazırlayabileceğiniz Selanik tatlısı, sofralarınızın yıldızı olacak.

Şerbetli tatlılara yeni bir soluk getiren Selanik tatlısı, hem hafif hem de damak çatlatan bir lezzet sunuyor. Evde bu eşsiz tatlıyı yapmak için ihtiyacınız olan her şey bu yazıda!

Malzemeler

Hamuru için;

2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı
Hindistan cevizi
1 çay kaşığı karbonat

MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı

Şerbeti için;

1/2 kg toz şeker
4 su bardağı su

Hindistan cevizli Selanik tatlısı yapılışı 

Şerbeti hazırlamak için; 

su ve şekeri orta boy bir tencereye aktarın. Kısık ateşte, arada sırada karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Hamuru için; 

mısır unu, un, yumurta, şeker ve sıvı yağı derin bir kaseye aktarın. Hindistan cevizi ve karbonatı da ekleyip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinin arasında yuvarlayın. Hazırlanan hamurları pişirme kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri altın sarısı oluncaya kadar 30 dakika pişirin. Henüz sıcak haldeyken üzerine soğuk şerbet gezdirip, şerbeti çekmelerini bekleyin. Dilerseniz üst kısımlarını Hindistan cevizi serpiştirerek süsleyebilirsiniz.