Pastane usulü un kurabiyesini evde yapmak artık çok kolay! Ağızda dağılan yapısıyla ve nefis tadıyla bu kurabiyeler, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Misafirlerinize ve sevdiklerinize ikram edebileceğiniz bu lezzetli kurabiye tarifini mutlaka denemelisiniz.

Un kurabiyesi severler buraya! Pastane lezzetinde ve tam kıvamında ağızda dağılan un kurabiyesi tarifimizle, mutfağınızda harikalar yaratın. Kolay ve pratik yapımıyla dikkat çeken bu tarif, çay saatlerinize ve kahve molalarınıza lezzet katacak.

Evde yapabileceğiniz en lezzetli kurabiyelerden biri olan pastane usulü un kurabiyesi tarifi ile tanışın. Yumuşacık dokusu ve ağızda dağılan yapısıyla herkesin beğenisini kazanacak bu kurabiyeler, çay saatlerinizin yeni favorisi olacak. İşte, adım adım un kurabiyesi tarifi!

MALZEMELER

125 margarin veya tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı nişasta
2 buçuk su bardağı un

Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi

TARİF

Uygun bir kap içerisine oda sıcaklığında yumuşamış margarin, sıvı yağ, pudra şekeri alınır karıştırılır.
Üzerine nişasta ve unu azar azar ilave edilerek bir yandan hamur kıvam alıncaya iyice yoğurulur. Bu aşamada unu yavaş yavaş ilave etmelisiniz.
Yoğurulan hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar alınır.
Avuç içinde yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş veya çok hafif yağlanmış tepsiye dizilir.
Kurabiyeler önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dakika altı çok hafif pembeleşince üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.
Fırından çıkan kurabiyeler iyice ılıktan sonra servis edilir.

Ağızda dağılan pastane usulü un kurabiyesi tarifi ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz, lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak kurabiyeler yapabilirsiniz. Bu tarifle, çay saatleriniz ve ikramlarınız daha da özel hale gelecek. Yumuşacık dokusu ve nefis tadıyla herkesin favorisi olacak un kurabiyesini denemek için hemen mutfağa geçin ve bu lezzeti keşfedin. Afiyet olsun!