Sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için mercimek köftesi ideal bir seçenektir. Bu rehberimizde, lokum gibi mercimek köftesi yapmanın sırlarını sizlerle paylaşıyoruz.

Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz lokum kıvamında bir mercimek köftesi tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Mercimek ve bulgurun mükemmel uyumu ile yapılan bu köfteye bayılacaksınız.

Mercimek köftesi, hem besleyici hem de lezzetli bir alternatif olarak öne çıkıyor. Bu tarif ile mercimek köftesini lokum kıvamında ve ağızda dağılan bir lezzetle yapabilirsiniz.

MERCİMEK KÖFTESİ MALZEMELERİ

1 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
1 orta boy kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım demet taze soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
3 su bardağı su
Yeteri kadar tuz
Kimyon
Pul biber
Karabiber

MERCİMEK KÖFTESİ NASIL YAPILIR

Bol suda yıkadığınız mercimekleri bir tencereye alın, üzerine 3 su bardağı suyu ekleyerek haşlamaya bırakın.
İyice yumuşayan ve suyunu çeken mercimekleri ocaktan alın.
Tencereye ince bulguru ilave edin, biraz karıştırıp ince bulgurun şişmesi için kapağı kapatın.
Soğanları ince ince kıyın.
Bir tavaya sıvıyağı dökün, hazırladığınız soğanları ekleyin ve kavurmaya başlayın.
Rengi değişen soğanların üzerine sırasıyla biber salçası, domates salçası, tuz, pul biber ve kimyonu ekleyin.
3-5 dakika kadar soğanlı karışımı kavurun ve ocaktan alın.
Kavurduğunuz salçalı soğanları, mercimekli ince bulgurlu karışıma ekleyin ve karıştırın.
Yıkayıp, süzdüğünüz taze soğanları ve maydanozları ince ince kıyın.
Yeşillikleri de mercimeklerin ve soğanların olduğu karışımın üzerine ekleyin.
Malzemeleri yoğurmaya başlayın.
Malzemeler özdeşleşene kadar yoğurmaya devam edin.
Klasik mercimek köftesi rengi alan karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın.
Avucunuzun içinde şekil verdiğiniz köfteleri servis tabağına alabilirsiniz.
Afiyet olsun.

MERCİMEK KÖFTESİ PÜF NOKTALARI

Modası geçmeyen yiyeceklerden biri olan mercimek köftesi tarifi ile ilgili genel olarak kıvamını tutturamamaktan şikâyet edilir.

Mercimeğin haşlama suyu çok iyi takip edilmeli.

İnce bulgur şiştiğinde karışım macun kıvamına gelmezse azar azar dikkatli bir şekilde sıcak su ekleyebilirsiniz.

İnce bulgurun istenilen kıvamda şişmesi için mercimeklerin üzerine ekledikten sonra kapağını kapalı olarak tutmalısınız.