Mis gibi yoğurt ve ev yapımı lezzetlerin buluştuğu Yoğurtlu Anne Kurabiyesi, mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyifli anılara dönüştürecek. Her bir lokmasıyla nostaljiyi tatmak isteyenler için ideal bir seçim.

Anne eli değmiş gibi kıyır kıyır ve lezzetli Yoğurtlu Kurabiye tarifi ile misafirlerinizi şaşırtmaya hazır olun. Bu tarif, hem pratik hem de olağanüstü bir tat sunuyor.

17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi? 17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi?

Yumuşacık hamurun içinde saklı yoğurt lezzetiyle Yoğurtlu Anne Kurabiyesi, çay saatlerinizin vazgeçilmez lezzeti olacak. Bu basit ve etkili tarifle, herkesi mutfakta bir ustaya dönüştürebilirsiniz.

YOĞURTLU KURABİYESİ

1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
6 – 6,5 su bardağı un
İsteğe bağlı kuru üzüm

Üzerine:

Toz şeker

Yoğurtlu Anne Kurabiyesi Tarifi ve Yapılışı:

Un ve kuru üzüm hariç tüm malzemeleri harmanlayın. Yavaş yavaş un ilavesiyle yumuşak ele yapışan bir hamur elde ediln. Kuru üzüm koyacaksanız ekleyip yoğurun. Ardından avuç içinizi yağlayarak hamurdan iri parçalar koparın. Yuvarlak şekil verin ve üzerini toz şekere batırın. Yağlı kağıt serilmiş yada yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Afiyet olsun

Yoğurtlu Anne Kurabiyesi tarifi, hem kolay hem de lezzetli bir seçenek sunarak, evde kurabiye yapmanın keyfini çıkarmanızı sağlar. Bu tarif, hem anıları canlandırır hem de yeni anılar yaratmanıza yardımcı olur.