Mantar kurabiye, kafelerde yediklerinizi aratmayacak bir lezzet. Bu nefis atıştırmalığı evinizde denemeye ne dersiniz? İşte mantar kurabiye yapmanın püf noktaları ve malzemeleri...

Çay saatleriniz için mükemmel bir atıştırmalık arıyorsanız, mantar kurabiye ideal bir seçim. Bu yazıda, evde mantar kurabiye yapmanın kolay yollarını bulacaksınız. İşte detaylar...

Mantar kurabiye tarifi, tatlı krizlerinizin yeni çözümü olacak. Yumuşacık dokusu ve lezzetiyle bu kurabiyeler, çay saatlerinin de vazgeçilmezi. İşte mantar kurabiye yapımı için gerekenler...

MANTAR KURABİYE MALZEMELERİ NELER?

2 adet yumurta
1 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı buğday nişastası
1,5 su bardağı un
1 paket oda sıcaklığında margarin(ya da tereyağı)

MANTAR KURABİYE TARİFİ

17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi? 17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi?

Margarin oda sıcaklığında yumuşadığında yumurtayı ve pudra şekerini de bir kaba alın ve yoğurmaya başlayın. Ardından üzerine nişastayı ve ve elenmiş unu yoğurdukça ilave edin. Kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek hamuru karıştırın. Hafif sert hamur elde ettikten sonra yarım saat dinlendirin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye, aralarında biraz boşluk bırakarak dizin. Tüm kurabiyelere aynı işlemi uyguladıktan sonra, ufak bir cam şişenin ağzını tabakta bulunan kakaoya batırın. Ardından kurabiyelerin üzerine bastırın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında mantar kurabiyeler beyaz kalacak şekilde 25 – 30 dakika kadar pişirin.