Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi

Evinizde tatlı bir esinti yaratmaya ne dersiniz? İrmikli kurabiye, hem kolay hem de lezzetiyle herkesin favorisi olacak. Bu basit adımları takip ederek, mükemmel sonuçlar elde edin.

Misafirlerinizi şaşırtacak bir tarif mi arıyorsunuz? İrmikli kurabiye, lezzeti ve pratikliği ile sofralarınıza şıklık katacak. İşte adım adım irmikli kurabiye yapımı...

Kurabiye yapmayı seviyor ancak farklı tarifler arıyorsanız, irmikli kurabiye tam size göre. Bu tarif ile mutfakta geçireceğiniz zamanı daha eğlenceli ve lezzetli hale getirin.

İRMİKLİ KURABİYE

MALZEMELER

9 yemek kaşığı tereyağı
1/4 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı toz şeker
1 tane yumurta
Yarım su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket  şekerli vanilin

Üzeri İçin:

1 kase irmik

İRMİKLİ KURABİYE NASIL YAPILIR?

1) Sıvı yağ, yumurta, toz şeker ve tereyağını derin bir kaba alın. Malzemeleri tamamen karışana kadar çırpın. Tereyağının oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

2) Çırptığınız malzemelerin içine irmik, şekerli vanilin, kabartma tozu ve unu ilave edin. 

3) Homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Ardından ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.

4) Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinizde yuvarlayın. Kurabiyelerin üst kısmını irmiğe bulayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.

5) Kurabiyeleri önceden ısıttığınız 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.

İrmikli kurabiye tarifimizi deneyerek mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. Bu kolay ve lezzetli tarif, çay saatlerinizi, özel günlerinizi ve her anınızı tatlandıracak. Deneyen herkesin beğenisini kazanan irmikli kurabiye ile lezzet yolculuğuna çıkın. Afiyet olsun!