Çay ya da kahve yanında mükemmel bir uyum sağlayan ıslak browni kurabiye, misafirleriniz için de ideal bir ikramlık. Bu tarifi denemek için daha fazla beklemeyin!
Islak browni kurabiye, çikolata severler için vazgeçilmez bir tarif. Bu basit ve lezzetli tarif ile çikolatanın tadını çıkarın.
Islak browni kurabiye, klasik kurabiyelere lezzetli bir alternatif sunuyor. Bu eşsiz tarifi keşfedin ve mutfakta fark yaratın.
MALZEMELER
Hamuru için:
125 gram tereyağı (8,5 yemek kaşığı)
1 adet yumurta (büyük boy)
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
2 damla taze sıkılmış limon suyu
TARİF
Hafif ıslak bir kıvam alacak kurabiyelerin şerbeti için; derin bir tencereye aldığınız su ve toz şekeri kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayıp koyu bir kıvam alan şerbete, taze sıkılmış limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Ilınması için oda sıcaklığında bekletin. Kurabiye hamuru için; tereyağı, yumurta ve sıvı yağı karıştırma kabına alın.
Un, pudra şekeri, kakao, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayacak bir kıvama gelene dek yoğurun.
Hazırladığınız kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 10-12 dakika üzerleri hafif çatlayana kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız kurabiyeleri, oda sıcaklığında soğumuş olan şerbete batırın. Kurabiyeler şerbeti iyice çekene dek bekletin.