Tavuk, hem dünyada hem de Türkiye'de en sevilen ana yemeklerden biri. Evinizde kendi elinizle hazırlayabileceğiniz bu soslu tavuk tarifiyle misafirlerinizi etkilemeye hazır olun!

Yemek yapmak hiç bu kadar keyifli olmamıştı! Kolay ve lezzetli soslu tavuk tarifimizle mutfakta geçireceğiniz zamana bayılacaksınız. İşte adım adım ev yapımı soslu tavuk nasıl yapılır?

MALZEMELER

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

1 adet tam tavuk
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım çay kaşığı köri
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı tuz

TARİF

Tavuğu yıkayın ve süzün.
Temiz bir iple butlarını bağlayın.
Tüm diğer malzemeleri karıştırın.
Karışımı tavuğun her yerine sürün.
Fırın poşetine koyun ve poşetin ağzını sıkıca bağlayın.
Poşetteki tavuğu 1 saat kadar dolapta bekletin.
Fırını 200 dereceye ayarlayarak ısıtın.
Beklettiğiniz tavuğu dolaptan çıkartın ve fırına koyun.
40 dakika kadar pişirin.