Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

Tahin ve Antep fıstığının eşsiz uyumuyla hazırlanan bu tahin helvası tarifi, tatlıya olan bakış açınızı değiştirecek. Hem sağlıklı hem lezzetli bir alternatif arayanlar için ideal!

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tahin helvası ile tatlı ihtiyacınızı sağlıklı bir şekilde karşılayın. Hem yapımı pratik hem de lezzeti mükemmel!

Kahvaltıda veya çay saatinde sunabileceğiniz bu ev yapımı tahin helvası, tatlı krizlerinize lezzetli bir çözüm olacak. İşte adım adım tarifi!

Malzemeler:

50 gr Antep fıstığı
355 ml tahin
420 g şeker
125 ml Su
Bir fiske tuz

Yapılışı:

Orta ateşte fıstıkların kokusu çıkana kadar kavurun ve soğumaya bırakın.
Suyu ve şekeri bir tencereye alın ve kabarcıklar çıkana kadar orta ateşte karıştırın.
Tahin ve tuzu derin bir kaba alın ve orta hızda mikserle karıştırın.
Ardından yavaşça kaynattığınız şekeri de içine katın, karıştırmaya devam edin. Bu aşamada fazla karıştırmamalısınız.
Orta boy fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hazırladığınız tahinli karışımı tepsiye dökün. Üzerine de kavurduğunuz fıstıkları serpiştirin. 2 saat boyunca soğumaya bırakın.
Kareler halinde keserek servis edebilirsiniz.

İşte, evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz lezzetli ve sağlıklı tahin helvasının tarifi! Antep fıstığıyla zenginleştirilen bu tatlı, kahvaltıdan çaya her anınızı tatlandıracak. Hem pratik hem de lezzet dolu bu tarif, tatlı krizlerinize enfes bir çözüm sunacak. Ev yapımı tahin helvasını deneyin ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın!