MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır? MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır?

Tavuk, patates ve yoğurtlu bir sosun mükemmel uyumuyla tavuklu çökertme kebabı, damakları şenlendiren bir lezzet sunuyor. Bu tarif ile kebabı evinizde kolayca yapabilirsiniz.

Evinizde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz tavuklu çökertme kebabı tarifiyle, misafirlerinize unutulmaz bir ziyafet sunmaya hazır olun.

Tavuklu çökertme kebabı, lezzeti ve pratikliği ile bilinen, herkes tarafından beğenilen bir tariftir. Bu basit adımlarla siz de bu lezzeti evinizde deneyebilirsiniz.

MALZEMELER

1 buçuk tavuk göğsü
2 büyük patates

Marine için:

1 yemek kaşığı yoğurt suyu
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
1 diş rendelenmiş sarımsak
Tuz

Yoğurt sosu için:

1 büyük kase yoğurt
2 diş sarımsak

Salçalı sos için:

2 yemek kaşığı salça
1 diş sarımsak
1 tutam kekik
Çeyrek çay bardağı su

TARİF

Tavukları uzun şeritler halinde doğrayalım.
Marine için gerekli tüm malzemeleri çırpalım ve içine tavukları ekleyelim. Marine edilmiş tavukları 1 saat dolapta dinlendirelim.
Patatesleri soyalım incecik kibrit çöpü inceliğinde keselim kızgın yağda kızartalım.
Yoğurdu çırpıp içine sarımsak rendeleyelim.
Salçalı sos için salçayı bir kaşık yağda kavuralım. İçine sarımsak rendeleyelim ve kekik ekleyelim.
Çok az suyla açalım biraz daha kavurup ocağın altını kapatalım.
Tavukları yağ koyduğumuz tavaya alıp pişirelim.
Kızaran patatesleri tabağa alıp üzerine önce yoğurtlu sos ,sonra salçalı sos ve en üste de tavukları koyalım. Tavuklu çökertme kebabı tarifiniz servise hazır.

Tavuklu çökertme kebabı, Türk mutfağının gözde lezzetlerinden biridir. Bu tarif sayesinde, evinizde kolaylıkla restaurant kalitesinde bir kebab yapabilirsiniz. Hem lezzetli hem de doyurucu olan bu yemeği deneyin ve lezzetli bir keşfe çıkın!