Adım adım yönlendirmelerle ev yapımı ıspanaklı börek tarifi! Sağlıklı malzemelerle hazırlayabileceğiniz çıtır börek için rehberimizi inceleyin...

Ev yapımı ıspanaklı börek tarifi ile mutfakta harikalar yaratın! Adım adım yönlendirme ve püf noktaları ile bu tarif, en lezzetli ve çıtır ıspanaklı böreği yapmanızı sağlayacak.

Çay saatlerinizi taçlandıracak ıspanaklı börek tarifi burada! Bu tarif sayesinde hem sağlıklı hem de lezzetli bir börek hazırlayabilirsiniz.

Ispanaklı Börek Tarifi için Gerekli Malzemeler

300 gram ıspanak
1 paket kuru maya
Bir kase yoğurt
700 gram un
1 adet yemeklik doğranmış soğan
2 diş sarımsak
200 ml süt
250 gram beyaz peynir
1 çay kaşığı tuz
Bir tatlı kaşığı susam
Bir tatlı kaşığı çörek otu
50 gr toz şeker
2 adet yumurta
Sıvı  yağ
70 gram eritilmiş tereyağı
Yarım çay kaşığı kadar karabiber
Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
Ispanaklı Börek Tarifi
Malzemelerimizi hazırladıysak artık tarife geçebiliriz. Ispanaklı böreğimizin yapılış aşamaları iç harcının hazırlanması, hamurun hazırlanması ve fırına verilmesiyle üç kolay aşamadan ibarettir. Hazırsanız iç harcımızın hazırlanışından başlayalım.

İç harcının hazırlanışı

Ispanaklı böreğimizin harcı için ayırmış olduğumuz  bir adet soğanı ince ince doğrayın.
Doğranmış soğanları kavurmak için bir miktar sıvı yağ ile birlikte tavaya aktarın ve kısık ateşte pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.  
Soğanlar kavrulmaya hazırlanırken börek için ayırdığınız ıspanakları iyice yıkayarak doğrayın.
Soğanlar pembe rengini aldığında tavanın içine ıspanakları, karabiberi  ve muskatı belirtilen ölçülerde ekleyin.
Kısık ateşte 5 dakika daha pişirin ve peynirinizi rendeleyerek ilave edin.
Hazırlamış olduğunuz harcınız sulanmışsa, suyunu süzün ve artık soğumaya ayırabilirsiniz.  
Börek hamurunun hazırlanışı
Börek hamurumuz için ılık süt,krema, maya ve toz şekeri geniş bir kaba ekleyerek karıştırın.
15 dakikalık bir dinlenme süresine bırakın ve sonrasında yumurta ve terayağını ilave ederek yeniden karıştırın.
Karışımın üzerine ununuzu yavaşça eleyin ve ellerinizle hamur toplanana kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamurunuzu top haline getirerek üzerini nemli bir bezle örtün ve 30-40dk kadar kabarması için dinlendirin.
Sürenin sonunda hazırladığınız hamuru tezgahınıza alıp 6 parçaya bölün.
Bölmüş olduğunuz parçaların her birini ince ve dikdörtgen olucak şekilde açın.
Hamurunuzun uzun kenarlarına hazırlamış olduğunuz iç harcını ekleyerek rulo halinde sarın.
İlk hazırladığınız ruloyu kendi etrafında döndererek yapışmaması için yağ sürülmüş fırın tepsisinin ortasına koyun ve diğer ruloları da etrafına sarın.
Üzerlerine yumurta sarısı ve yoğurt sürüp, çörekotu ve susamlarınızı serpin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika kadar kızarana kadar pişirin.
Ispanaklı nefis böreğimiz artık hazır. Ilık halde servis edebilirsiniz.

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Püf Noktaları

Ispanaklı böreğinizin hoş bir tada sahip olması için hamunuzun kıvamı çok önemlidir. Hamurun yumuşak ve ağızda dağılan bir kıvamda olması için tarifte de belirttiğimiz gibi unu yavaşça eleyerek kontrollü bir şekilde yoğurmalısınız.

Hamuru hazırladıktan sonra üzerini örtmeli ve kabarması için beklenen 30-40 dakikalık süreyi es geçilmemelisiniz.

Aynı zamanda hamurun içine eser miktarda üzüm veya elma sirkesi ilave etmek, hamurun yumuşak bir kıvamda olmasında etkilidir. Ekleyecek olduğunuz sirke, börekte kesinlikle koku bırakmaz.