Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Adana kebap, zırhla elde kıyılan etle hazırlanan, közlenmiş domates, biber ve sumaklı soğan salatası ile servis edilen bir lezzet şöleni. Bu lezzeti evinizde de yapabilirsiniz. İşte kolay ve pratik tarif.

Adana kebap, et severlerin vazgeçemediği bir lezzet. Bu lezzeti evinizde de denemek ister misiniz? O zaman bu tarifi kaçırmayın.

Adana kebap tarifi ile sofranızda fark yaratın. Zırhla elde kıyılan etle hazırlanan bu nefis yemeği evinizde de kolayca yapabilirsiniz. Malzemeleri ve yapılışını haberimizde bulabilirsiniz.

Adana Kebap Tarifi

Malzemeler

1 kilogram ince çekilmiş kuzu kıyma
100 gram iç yağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çorba kaşığı acı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz

Adana kebap tarifi Nasıl yapılır?

Kıymayı, pul biber ve toz biberle iyice yoğurun.

Buzdolabına koyup 1,5-2 saat kadar dinlendirin.

Ardından buzdolabından çıkarıp tuzu ekleyin ve tekrar yoğurun.

Yoğurduğunuz kıymadan avucunuzun aldığı kadar parçalar kopararak şişlere tutturun.

Elinize yapışmaması için ara sıra avucunuzu ıslatarak bir elinizle şişi tutun, diğer elinizle de kıymayı şişe tutturarak kebabı hazırlayın.

Hazırladığınız şişleri ızgaraya dizip iki taraflı olarak pişirin.

Sumaklı soğan salatası, közlenmiş domate ve biber ile sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun...