Tatlı ve tuzlu lezzetin mükemmel uyumu olan ballı susamlı tavuk tarifini sizler için hazırladık. Bu pratik ve lezzetli yemeği evde nasıl yapabileceğinizi öğrenmek için haberimizi okuyun!

Ballı susamlı tavuk yapmanın püf noktalarını biliyor musunuz? Bu tarifi denemeden geçmeyin! Hem ana yemek hem de atıştırma olarak yiyebileceğiniz bu lezzet için haberimizi takip edin!

Tatlı ve tuzlunun mükemmel dansı! Çin usulü ballı susamlı tavuk tarifi ile mutfakta yeni deneyimler yaşayın.

ÇİN USULÜ BALLI SUSAMLI TAVUK NASIL YAPILIR?

Gerekli malzemeler

4 adet tavuk but

2 yemek kaşığı susam

Balkanların enfes yemeği: MasterChef Patatnik tarifi Balkanların enfes yemeği: MasterChef Patatnik tarifi

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı soya sosu

2 yemek kaşığı bal

Karabiber ve tuz (dilediğiniz kadar)

Yapılışı

Tavuk butlarını güzelce doğrayın.

Herhangi bir kasenin içerisine soyu sosu, bal, susam, tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın.

Doğradığınız tavuk parçalarını bu karışıma ekleyip marine edin.

Başka derin bir tavaya zeytinyağını ekleyip ısıtın.

Çok fazla ısınmadan tavukları içerisine ekleyip pişirmeye başlayın.

Tavuk suyunu çekince ve susamlar kızarınca yemeğiniz hazır demektir.