Acuka, Türk mutfağının geleneksel ve lezzetli tatlarından biridir. Kahvaltı sofralarınıza şıklık ve farklılık katmak için hazırlayabileceğiniz bu tarif, ceviz ve salçanın enfes uyumuyla sizi büyüleyecek. İşte adım adım acuka yapımı.
Mis gibi kokan, lezzetli ve pratik bir kahvaltılık arıyorsanız, acuka tarifi tam size göre. Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, kahvaltı sofralarınıza farklı bir dokunuş getirebilirsiniz. Cevizli acuka tarifini mutlaka deneyin.
Kahvaltılarınızı daha lezzetli ve keyifli hale getirmek istiyorsanız, acuka tarifimiz tam size göre. Geleneksel lezzetleri sevenler için ideal olan bu tarif, ceviz ve salça ile hazırlanıyor. İşte evde kolayca yapabileceğiniz acuka tarifi.
MALZEMELER
Üçer yemek kaşığı domates ve biber salçası
1 bardak ceviz içi
4 yemek kaşığı galeta unu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
6 diş sarımsak
Birer çay kaşığı kimyon, karabiber, pul biber
TARİF
İnce kıyılmış ya da rondoda çekilmiş cevizleri derin bir kaseye koyun.
Üzerine salçaları ekleyin.
Sarımsağı rendeleyerek ekleyin.
Yağı ekleyin karıştırın.
Diğer malzemeleri de ekleyerek iyice karıştırın ve kavanoza koyun.