Hızlıca hazırlanan çıtır börek, yufka ve peynirli iç harcıyla mükemmel bir lezzet sunar. Bu tarif ile dakikalar içinde harikalar yaratın.

Çıtır börek tarifi, ani misafirler için mükemmel bir çözüm sunar. Hızlı ve lezzetli bu börek, sofralarınıza şıklık katacak.

Bu pratik ve çıtır börek tarifi ile evde kolayca ve hızlı bir şekilde börek yapabilirsiniz. İşte adım adım çıtır börek yapımı.

MALZEMELER

2 adet hazır yufka
200 gram beyaz peynir
3-4 dal maydanoz(kıyılmış)
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Kızartmak için:

500 ml. ayçiçek yağı(2,5 su bardağı)

Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır? Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır?

TARİF

Yufkaların uçlarını suyla yapıştırmanız yağda açılmamaları için önemlidir.
Böreklerin yağ çekmemesi için yağın düşük sıcaklıkta olmaması gerekli.
Bir kaseye peynir ve maydanozu alın. Karabiberi, tuzu da ekleyin ve güzelce karıştırın.
İki yufkayı üst üste koyun ve 3-4 parmak genişliğinde kesin.
Şeritlerden birinin ucuna peynirli karışımdan koyun ve üçgen şeklinde katlayın.
Bir sağa bir sola olacak şekilde üçgen görünümünde katlayın.
Uçlarının yapışması için biraz suyla yapıştırabilirsiniz.
Yağı tavaya alın ve ısıtın. Börekleri yağa bırakın.
Altın sarısı renk alana kadar çevirerek pişirin.

Bu çıtır börek tarifini denediğinizde, yufkanın ne kadar lezzetli ve pratik olabileceğini göreceksiniz. Hızlı hazırlanışı ile zamandan tasarruf ederken, lezzetinden de ödün vermezsiniz. Şimdiden afiyet olsun!