Pankek, hem çocukların hem yetişkinlerin vazgeçilmezi! Peki, pankeki daha lezzetli yapmanın sırları neler?

Pankek yapmanın püf noktalarını öğrenmek ister misiniz? Pankeklerinizin kabarması ve yapışmaması için bu ipuçlarını takip edin! Bu sayede daha lezzetli ve pofuduk pankekler yapabilirsiniz!

Sabah kahvaltılarının aranan lezzetleri arasında yer alan pankek ülkemizde gün geçtikçe daha sık tüketilir hale gelmektedir. Kolay ve lezzetli bir tarif olması dolayısıyla çalışan ebeveynler tarafından oldukça pratiklik sağlar. Pankek gerek tuzlu gerekse tatlı ile tüketilmeye uygun bir yiyecektir. Bundan dolayı sadece sabah kahvaltılarında değil günün istenilen her öğünü tüketilebilir. Siz de lezzetli pankek yapmak isterseniz sizin için derlediğimiz pankek tarifi ile damakları şenlendiren lezzette ulaşabilirsiniz.

Pankek yapımı sırasında dikkat edilmesi gereken püf noktalar bulunur. Öncelikle pankek tarifinde kullanacağınız tüm malzemelerim taze olmasına dikkat etmelisiniz. Eğer süt, yumurta gibi ürünler bayat olur ise istediğiniz lezzete ulaşamazsınız. Pankek karışımını güzelce karıştırmalısınız, içerisinde topaklanma kalmamalı. Pişirme sırasında tavaya yağ koymalı ve mutlaka yağın ısınmasını beklemelisiniz. Pankek pişirilirken mutlaka çevrilmelidir. Eğer pişirme süresi boyunca çevirme işlemine dikkat etmezseniz pankekleriniz tavaya yapışabilir. Bu durumun olmasını engellemek için zamanında çevirme yapmalısınız.

Pankek Malzemeleri

Pankek hamuru için:

2 adet oda sıcaklığında yumurta
½ su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz

Pişirmek için:

Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi

2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı

Servis için:

3 yemek kaşığı bal veya tatlandırmak için dilediğiniz reçel çeşitlerini kullanabilirsiniz.

Pankek Nasıl Yapılır?

Pankek yapımı için derin bir karıştırma kabı alalım.
Karıştırma kabı içerisine 2 yumurtayı kıralım ve yarım su bardağı şekeri ekleyelim.
Ardından şekerin erimesini ve kıvam almasını sağlamak için iyice çırpalım. Bu aşamada mikserden yardım alabilirsiniz.
Hazırladığımız yumurtalı karışımın üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1,5 su bardağı sütü yavaşça ekleyelim.
Eklediğimiz malzemeleri tekrar güzelce çırpalım.
2 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve 1 tutam tuzu karışıma ilave edelim.
Pürüzsüz kıvama ulaşana dek karışımı çırpalım.
Pankeki pişirmek için krep tavasına Ayçiçek yağı sürelim ve ocağın altını açalım.
Isınan tavaya kepçe yardımı ile pankek hamurundan dökelim. Kepçe kullanmanız mümkün değilse Türk kahvesi fincanı kullanabilirsiniz.
Ocağın altını kısarak tavaya döktüğünüz harcı göz göz olana kadar pişirin.
Bir spatula kullanarak pankekinizi ters çevirin ve diğer yüzünün de pişmesini sağlayın.
Pişirme işlemine harç bitene kadar devam edelim. Ara sıra tavayı yağlamayı unutmayalım ki pankekler yapışmasın.
Pişen pankekleri servis tabağına alalım ve üzerine bal dökerek servise hazırlayalım.
Afiyet olsun!