Sadece 6 malzemeyle evde hazırlayabileceğiniz mükemmel pudra şekerli kurabiye tarifiyle tanışın

Pastanelerin gözdesi pudra şekerli kurabiye tarifini evde yapmaya ne dersiniz? Tereyağı, un ve vanilya ile nefis bir lezzet elde edin, çay saatlerinin tadını çıkarın.

Pudra şekerli kurabiye yemekten vazgeçemiyor musunuz? O halde bu tarifi kaçırmayın. Sadece 44 kalori olan bu kurabiyeleri diyet yapanlar da gönül rahatlığıyla yiyebilir.
 

Malzemeler

• 250 g tereyağı

• 1 su bardağı pudra şekeri

• 1 paket vanilya

• 3,5 su bardağı un

• 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

• Pudra şekeri

Damak çatlatan pudra şekerli kurabiyenin hazırlanışı:

İlk olarak yoğurma kabımıza tereyağı, pudra şeker ve vanilyayı alarak malzemelerimizi elimizle karıştıralım. Bu aşamada kullandığınız tereyağının oda ısısında olmasına dikkat etmelisiniz.

Ardından unumuzun bir kısmını ve kabartma tozunu ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Unu kontrollü bir şekilde, yavaş yavaş eklemelisiniz.

Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi

Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde ettikten sonra hamurumuzdan parçalar alalım ve avuç içerisinde yuvarlayarak şekil verelim. Ben bu ölçülerle 30 adet kurabiye elde ettim.

Hazırladığımız kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize dizelim.

Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 160°C fırında 15 dakika pişmeye bırakalım.

Soğuyan kurabiyelerimizin üzerine pudra şekeri serperek servis edelim. Afiyet olsun.