Ev yapımı pizza ile restoran lezzetini ayağınıza getiriyoruz! Basit malzemelerle hazırlayacağınız bu tarif, pizzacıların pabucunu dama atacak. Adım adım rehberimizle siz de pizzanın keyfini çıkarın!
MALZEMELER
5 su bardağı un
1 paket instant maya (ya da yarım paket yaş maya)
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım yemek kaşığı tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı ılık su
SOSU İÇİN
2 su bardağı domates sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı kekik
ÜZERİ İÇİN
Mozzarella peyniri
Kaşar peyniri
Sucuk
Sosis
Domates kurusu
Mantar
Mısır
TARİF
Pizzaya öncelikle hamurunu yaparak başlayalım. Yoğurma kabına un, maya, şeker, tuz, zeytinyağı ve ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurun. Ele yapışmayan kıvama gelen hamur elde edildikten sonra streç film kapatılarak 30 dakika mayalanmaya bırakılır. Mayısalanan hamur tepsiye dökülür ve kesilen bezelerden oklava ya da merdane ile açılır.
Pişirme kağıdı serili tepsiye koyulan hamur çatal yardımıyla delinir ve 200 derecelik fırında 10 dakika pişirmeye bırakılır.
Hamur pişerken pizzanın sosu için domates sosu, zeytinyağı, kuru fesleğen ve kekik kaba konularak karıştırılır. 10 dakika fırında duran sosu sürülür. Hamurun üzerine dilimlenen sucuk, sosis, domates kurusu, mantar, mısır eklenir 200 derecelik fırında 20 dakika pişirilir ve servis edilir.