Dereotlu poğaça, hem sağlıklı hem de hızlı bir atıştırmalık alternatifi. Bu tarif ile dereotunun faydalarından yararlanın ve misafirlerinize sunabileceğiniz enfes bir lezzet hazırlayın. Bu tarifi kaçırmayın!

Dereotlu poğaça tarifi ile hem zaman hem de lezzet kazanın. Bu tarif ile sadece 30 dakika içerisinde dereotu ve beyaz peynirin mükemmel uyumunu keşfedin. Bu lezzeti deneyenler bayıldı!

Lezzetli ve pratik bir tarif arayanlar için en iyi seçenek dereotlu poğaça! Sadece 30 dakika içerisinde hazırlayabileceğiniz bu tarif, sizin ve sevdiklerinizin yüzünü güldürecek. İşte hızlı ve kolay dereotlu poğaça tarifi ve gerekli malzemeler...

Dereotlu poğaça, lezzetli ve hızlıca hazırlanabilen bir atıştırmalıktır. Bu tarif, dereotu ve beyaz peynirin mükemmel birlikteliği ile kolayca hazırlanabilir. Sadece 30 dakika içerisinde bu enfes poğaçayı hazırlayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Malzemeler;

17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi? 17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi?

125 gr margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında)
2 adet yumurta (birisinin sarısı üzerine sürülecek)
Yarım çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım demet dereotu
3,5 - 4 su bardağı un

İçi için;
150 gr beyaz peynir

Üzeri için;
Yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Çörek otu

Yapılışı;

İlk olarak uygun boyutlardaki bir yoğurma kabının içerisine  yarım paket margarin veya tereyağı, birisinin sarısını üzeri için ayırdığımız 2 adet yumurta, yarım çay bardağı yoğurt, 2 yemek kaşığı sirke, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz ve 3,5- 4 su bardağına yakın unu alalım.

Malzemeleri kabın içerisine aldıktan sonra yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan yumuşak formlu bir hamur elde etmemiz gerekiyor.

Ardından yarım demet ince kıyılmış dereotunu da kabın içerisine ilave edelim. Hamurumuzu son kez yoğurarak güzelce toparlayalım.

Hamuru hazır ettikten sonra iç harcı için peyniri çatalla bir güzel ezelim. Ardından hamurdan bir parça alalım ve elimizle genişleterek içerisine iç harcımızı ilave edelim.

Uç kısımlarından katlayarak poğaçamıza dilediğimiz şekli verelim. Tüm hamur bitene dek bu işlemi gerçekleştirelim.

Pişirme kağıdı serili fırın tepsinin içerisine poğaçalarımızı yerleştirelim. Üzerine hazırladığımız yumurta sarısını güzelce sürelim. 

son olarak susam ve çörek otu serpiştirdikten sonra önceden ısıttığımız 170 derece alt-üst fansız ayarda çalıştırdığımız fırına verelim.

30 dakikalık pişme süresinden sonra poğaçalarımızı çıkaralım. Afiyet olsun...