Haşhaşlı revani, çay saatlerinin vazgeçilmezi olmaya aday. 30 dakikada hazırlayabileceğiniz bu kolay tarif, hem lezzetli hem de pratik! İşte adım adım haşhaşlı revani yapımı ve malzemeleri...

Ev yapımı tatlıların en güzellerinden biri olan haşhaşlı revani, çayın yanında harika gidecek. Bu basit ve lezzetli tarifi herkes kolaylıkla deneyebilir. İşte haşhaşlı revani tarifi ve hazırlanış aşamaları...

Haşhaşlı revani keki, şerbeti ve kremasıyla tam bir lezzet şöleni. Bu tatlıyı evde yapmak isteyenler için adım adım tarifimiz var. Püf noktası, soğuk şerbetin sıcak keke dökülmesi. İşte tüm detaylar...

MALZEMELER

4 adet yumurta

Yarım su bardağı yoğurt

1 su bardağı toz şeker

3/4 su bardağı ayçiçek yağı

Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi

Yarım su bardağı irmik

3/4 su bardağı haşhaş tohumu

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Yarım tatlı kaşığı limon suyu

Şerbeti için:

2,5 su bardağı toz şeker

2,5 su bardağı su

1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu

Üzeri için:

1 poşet krem şanti

3/4 su bardağı soğuk süt

HAŞHAŞLI REVANİ TARİFİ

Haşhaşlı revani tarifi için öncelikle tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Her tatlıda olduğu gibi bu tatlıda da önce şerbet yapılmalıdır.

Toz şeker ve suyu derin bir tencerede karıştırarak ocağa koyun. Eriyinceye kadar karıştırarak kaynadığında limon suyunu ekleyin. Bir iki dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın. Soğuması için bir köşede bekletin.

Tatlının hamuru için yumurtaları bir kaba alın. Toz şeker ekleyin ve iyice karıştırın. Beyazımsı bir renk alana kadar mikser ile karıştırın.

Sırasıyla, ayçiçek yağı ve yoğurt ilave ettiğiniz tatlıyı karıştırmaya devam edin. Haşhaş tohumunu, irmiği ve elenmiş unu katın. Limon suyuyla köpürttüğünüz kabartma tozunu ekleyin.

Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Kalıbınızı yağlayın ve harcı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Kürdan testinden sonra haşhaşlı tatlıyı fırından çıkarın.

Fırından çıktıktan sonra tatlıyı dilimleyin ve soğuyan şerbeti üzerine gezdirin.

Krem şantiyi hazırlayın ve biraz dolapta bekletin. Ardından tatlının üzerine krem şanti ile kaplayın. Ardından afiyetle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Haşhaşlı revani tarifi, çay saatlerinizde misafirlerinize sunabileceğiniz mükemmel bir lezzet. Hem kolay hem de lezzetli olan bu tatlı, ev yapımı tarifler arasında öne çıkıyor. Herkesin yapabileceği bu tarif, tatlı severlerin favorisi olmaya aday.