Sodalı peynirli dilim börek, kolay yapımı ve lezzetli tadıyla evde hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz bir tarif. 6 yufka, beyaz peynir, kaşar peyniri ve soda ile hazırlanan bu börek, 25 dakikada pişirme süresiyle sofranızda!

SODALI PEYNİRLİ DİLİM BÖREK MALZEMELER

6 adet yufka

İç harcı için;

1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
1 şişe soda
250 gram beyaz peynir
250 gram kaşar peyniri
250 gram tereyağı
3 yemek kaşığı yoğurt
5-6 dal maydanoz

Üzeri için;

1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt

SODALI PEYNİRLİ DİLİM BÖREK TARİFİ
Sodalı peynirli ilim börek yapmak için ilk olarak bir tavada tereyağını eritin.

Ardından derin bir kap içerisine peynirleri rendeleyin. Peynirin üzerine ince doğranmış maydanozları ekleyin.

Yumurtayı kırdıktan sonra kabın içerisine süt, yoğurt, kabartma tozu ve sodayı da ilave edin.

Karışımı iyice karıştırdıktan sonra eritilmiş tereyağını ilave ederek karıştırmayı sürdürün.

Ardından düz bir zemine bir yufkayı güzelce yayın.

Üzerine iç harcın 6’da biri denk gelecek şekilde serpin ve üzerine diğer yufkayı serin.

Yine iç harç ekleyerek bir diğer yufkaya geçin.

5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor 5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor

Tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi sürdün ve son olarak yufkayı rulo halinde sarın.

Ardından ikiye keserek üzerine streç film sarıp, 1 saat kadar buzdolabında bekletin.

Dinlenen yufkaları 1 parmak eninde dilimleyin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

Üstü için yumurta, yağ ve yoğurttan oluşan bir karışım hazırlayıp sürdükten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.