Kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti tavada börek tarifi, 20 dakikada kolay ve pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Diyetlere ara verme nedeni olabilecek bu tarifi hemen deneyin.

20 dakikada lezzetli ve pratik tavada börek tarifi ile kahvaltı sofralarınızı şenlendirin. Diyet yapanlar bu lezzete karşı koyamayacak. Hemen deneyin ve farkı hissedin!

TAVADA BÖREK NASIL YAPILIR?

MALZMELER

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

4 adet yufka

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Yarım çay bardağı süt

1 adet yumurta

Bir yemek kaşığı soda

50 gram beyaz peynir

30 gram kaşar peynir

YAPILIŞI

Sıvıyağ, süt ve sodayı karıştırın.

Yanmaz bir tavayı yağlayıp ilk yufkayı serin.

Arasına hazırladığınız karışımı sürün. Ardından çok az kaşar rendeleyin.

İkinci yufkayı koyun onu da yağlayın ancak bu kez arasına beyaz peynir ve kaşarı karıştırarak koyun.

Üzerine bir yufka daha serin onu da yağlayın. Çok az kaşar serpiştirin.

Daha sonra son yufkayı koyun yağlayın içe doğru katlayın.

Ocağın altını kısık ateşte açın.

Ağır ağır pişsin. Yönünü çevirip diğer tarafında pişmesini sağlayın.