Eğer pratik ve ekonomik bir tatlı yapmak istiyorsanız, mozaik pasta ideal bir seçenek. Yumurtasız olması ve kolay bulunan malzemeleri ile dikkat çeken bu tarif, herkesin beğenisini toplayacak.

Mozaik pasta, özellikle ani gelen misafirler için hızlıca hazırlayabileceğiniz, sunumu şık ve lezzeti yerinde bir tatlıdır. Bisküvi, kakao ve süt gibi basit malzemelerle, mükemmel bir lezzet ortaya çıkarabilirsiniz.

Bisküvileri, sütü ve kakao ile birleştirerek, harika bir mozaik pasta yapmaya ne dersiniz? Bu tarif, özellikle yumurtaya alerjisi olanlar için harika bir alternatif sunuyor ve herkesin rahatlıkla tüketebileceği bir tatlı oluşturuyor.

MALZEMELER

1,5 paket petibör bisküvi
4-5 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
5 yemek kaşığı toz şeker
3-4 yemek kaşığı kakao

HAZIRLANIŞI

Bir kabın içerisinde bisküvileri iri parçalar halinde kırın.

Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi

Bir sos tenceresinin içerisine tereyağını aktarın ve hafif eriyince içerisine kakaoyu ilave ederek hızlıca karıştırıp bütünleşmelerini sağlayın ve ocaktan alın.

Ocaktan aldığınız tereyağı ve kakaonun üzerine süt ve toz şekeri ilave ederek yeniden ocağa alın. Şeker eriyip sosun kıvamı hafif koyulaşana kadar ısıtın.

Isınan sosu ocaktan alın ve oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın. Dinlenen ve soğuyan sosunuzu bisküvilerin üzerine gezdirin.

Sos ve bisküvileri dikkatli bir şekilde, bisküvileri ezmemeye özen gösterin. Ardından harcı streç filmin üzerine aktarın ve silindir şeklini verip streç filme güzelce sarın.

Streç filmin uçlarını kıvırın. Silindir şeklindeki mozaik pastanızı buzluğa kaldırın. Birkaç saat buzlukta donmasını sağlayın.

Çıkarıp oda sıcaklığında 5 dakika kadar dinlendirin ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.