Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan pişi, artık mutfaklarınızda fırtına gibi esecek. Sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz bu muhteşem lezzet, herkesin gönlünü fethedecek. İster tatlı ister tuzlu, işte en pratik pişi tarifi...

ABUK PİŞİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı tuz
Sıvı yağ

YAPILIŞI

Masterchef Lahmacun tarifi! Çıtır çıtır lahmacun nasıl yapılır? Masterchef Lahmacun tarifi! Çıtır çıtır lahmacun nasıl yapılır?

Un, kabartma tozu ve tuzu bir karıştırma kabında birleştirin. Sonrasında süt ve yoğurdu ekleyin ve tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
Karışımı yoğurun ve pürüzsüz bir hamur elde edin. Hamurun kıvamı, ele yapışmayan bir kıvamda olmalıdır.
Hamurunuzu bir örtü ile kapatın ve yaklaşık 20-30 dakika bekletin.
Geniş bir tavaya sıvı yağ ekleyin ve kızdırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopardıktan sonra avuç içinde yuvarlayın ve hafifçe bastırarak şekillendirin.
Şekillendirdiğiniz pişileri sıcak yağa yerleştirin. Pişilerin her iki tarafını da altın rengi olana kadar kızartın. Bu işlem genellikle her iki taraf için yaklaşık 2-3 dakika sürecektir.
Kızaran pişileri kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağlarını alın.