Enginar, sağlıklı ve lezzetli yemeklerin baş tacı. Bu zeytinyağlı enginar tarifi ile enginarı daha önce hiç denemediyseniz bile seveceksiniz. Adım adım bu nefis yemeği nasıl yapacağınızı anlatıyoruz.

Zeytinyağlı enginar, diyet yapanlar ve sağlıklı beslenmek isteyenler için ideal bir seçenek. Bu tarif ile enginarın hafif ve leziz tadını evinizde kolaylıkla deneyebilirsiniz. İşte leziz enginar tarifi ve yapılışı...

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR TARİFİ

Malzemeler

½ su bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet patates
1 adet büyük boy havuç
1 su bardağı dondurulmuş bezelye
8 adet ayıklanmış enginar
2 adet taze sıkılmış limon suyu
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz

Servisi için:

¼ demet dereotu

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Yapılışı

Bir tavada yarım su bardağı zeytinyağı ile 1 adet küp doğranmış soğanı hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
Üzerine küp doğranmış ve haşlanmış, 1'er adet patates ve havucu da ekleyip 2-3 dakika bu şekilde kavurun.
1 su bardağı bezelyeyi de üzerine ekledikten 3-4 dakika sonra garnitürünüzü ocaktan alın.
Enginarları pişireceğiniz sosu hazırlamak için bir kapta 2 adet sıkılmış limon suyu, 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz ve 2 yemek zeytinyağını karıştırın.
Geniş bir tencereye 8 adet enginarı yerleştirin ve üzerlerine hazırladığınız garnitürden koyun.
Limonlu su karışımını da tencereye aktarın.
Ardından kapağını kapatıp, enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
Enginarı sofralarınızda soğuk olarak servis edin.