Eğer çay saatlerinizi lezzetli bir atıştırmalıkla taçlandırmak istiyorsanız, 20 dakikada hazırlayabileceğiniz Ponçik Poğaça tam size göre. Hem hızlı hem de nefis bu tarifi kaçırmayın!

Kısa sürede misafirlerinizi şaşırtmak ve lezzetli bir poğaça sunmak isterseniz, Ponçik Poğaça ideal bir seçim. Bu basit adımlarla herkesin beğenisini toplayacak bir tarif sunuyoruz.

Çay saatleriniz için hem pratik hem de lezzetli bir seçenek arıyorsanız, Ponçik Poğaça yapımıyla mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. İşte başlamak için ihtiyacınız olan her şey!

PONÇİK POĞAÇA MALZEMELERİ

1 su bardağı ılık su

1 buçuk yemek kaşığı kuru maya

2 yemek kaşığı şeker

1 silme yemek kaşığı tuz

Yarım su bardağı yoğurt

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

1 su bardağı kadar sıvı yağ

2 yumurta sarısı

Aldığı kadar un

Susam (isteğe bağlı)

PONÇİK POĞAÇA TARİFİ

Öncelikle yoğurt ve yumurtayı oda sıcaklığında bekletmeyi unutmayalım. Geniş bir kabın içerisine ılık suyu ekleyin. Ardından üzerine maya ve şekeri de ekleyerek elinizle karıştırın. Daha sonra üzerine yoğurdu, sıvı yağı, tuzu ve yumurta sarısının bir tanesini ilave edin. Elinizle güzelce karıştırın.

Ardından unu yavaş yavaş ekleyerek iyice yedirin. Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edene kadar yoğurun. Ardından hamurun üzerini örtüp yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın. 1 saat beklemiş ve mayalanmış hamurdan yaklaşık yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle yuvarlak şeklini verin.

Bir fırın tepsinin içerisine yağlı kağıt açın. Daha sonra yağlı kağıt açtığınız tepsinin içerisine poğaçaları dizin. Kalan yumurtanın sarısını da poğaçaların üzerine sürün. 170 derecelik fırında poğaçalar alt üst kızarana kadar pişirin.

Yumuşacık, afiyet olsun!