Pastane açmasının o yumuşacık ve tel tel ayrılan dokusunu evde yakalamak artık mümkün! Hem tuzlu hem de tatlı lezzetlerle uyum sağlayan bu açma, kahvaltı sofralarınıza mükemmel bir dokunuş katacak. Evde pastane lezzetinde açma yapmak için bu pratik tarifi mutlaka deneyin.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Kahvaltılarınızın en sevilen lezzetlerinden biri olacak pastane usulü açma, evde kolayca yapabileceğiniz bir tarifle karşınızda. Yumuşacık dokusu ve tel tel ayrılan yapısıyla bu açmalar, evde hazırladığınızda pastane lezzetini aratmayacak. İşte, kahvaltılarınıza lezzet katacak enfes açma tarifi.

Evde yapabileceğiniz en lezzetli kahvaltılıklardan biri olan pastane usulü açma, tel tel ayrılan yumuşacık dokusuyla herkesin favorisi olacak. Sabah kahvaltılarınızda, çay saatlerinizde ya da atıştırmalık olarak tercih edebileceğiniz bu açma tarifi, pastane lezzetini evinize getiriyor.

MALZEMELER

2 su bardağı ılık su
3\4 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
2 adet yumurta
7 su bardağı un
50 gram tereyağı

TARİF

Derin bir kaba, şeker ve mayayı koyup üzerine ılık su ekleyerek karıştırıyoruz.
Sıvı yağ, bir bütün yumurta ve bir yumurta akı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Tuzunu ekliyoruz ve kontrollü bir şekilde unu ekliyoruz. Yoğurarak, hamur kabarana kadar, yaklaşık 45 dakika mayalanmasını bekliyoruz.
Mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz ve her bir bezeye bir çay kaşığı kadar tereyağ koyarak yoğuruyoruz.
Bezeleri çay tabağı boyutunda açıp, rulo şeklinde sarıyoruz ve elimizle şerit halinde yuvarlayarak 20 cm kadar uzatıyoruz.
İki adet uzun ruloyu bir birine dolayarak açma şekli veriyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklarla diziyoruz, üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
190 derece fırında 25-30 dakika kadar pişiriyoruz.

Pastane usulü açma yapmak için bu kolay tarifi deneyin ve kahvaltı sofralarınıza lezzet katın. Tel tel ayrılan yumuşacık açmalar, evde de pastane tadını yakalamanızı sağlayacak. Deneyenlerin beğenisini kazanan bu tarifle, açma keyfini evinizde yaşayın. Afiyet olsun!